Læsetid: 1 min.

Premiere på 'Ringen'

Kultur
25. april 2006

Richard Wagners Nibelungens Ring har endelig efter fem års forarbejde premiere i aften på Det Kongelige Teaters Opera med forestillingen Rhinguldet, som er den første af fire operaer og omkring 16 timers opera, som udgør Ringen. Det er snart 100 år siden, at Ringen er blevet opsat ved Det Kongelige Teater, men nu sker det, og i søndags modtog opsætningen så en Reumert for bedste operaopførsel, allerede før den samlede Ring har haft premiere.

I morgen bringer vi et portræt af dramaturgen bag opsætningen Henrik Engelbrecht, som den 18. april udgav bogen Brünnhildes ring, der fortæller om arbejdet bag opsætningen.

Nibelungens Ring består af de fire operaer: Rhinguldet (i dag 25. april, 2., 16. og 23. maj), Valkyrien (26. april, 3., 17. og 24. maj), Siegfried (28. april, 5., 19. og 26. maj) og Ragnarok (30. april, 7., 21. og 28. maj).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her