Læsetid: 1 min.

Fortær, menneske!

Kultur
1. maj 2006

Den canadiske saxofonist Michael Blakes danske gruppe, Blake Tartare, bekræfter på sin anden udgivelse inden for et år med selvfølgelighed, at den hører til de væsentligste grupper i den nye danske jazzavantgarde.

Her trives en dejlig kunstnerisk åbenhed og nytænkning i måden at forme ideer, lyd og sammenspil på, men samtidig en stærk fornemmelse for at give de enkelte kompositioner en egen identitet og form. Søren Kjærgaard (klaver, Wurlitzer), der netop har været nomineret til Årets nye danske jazznavn ved DMA Jazz 2006 (og som burde have været kategoriens naturlige vinder), viser endnu engang sin evne til at markere sig med et tangentspil, der er dybt optaget af at løfte helheden, og som måske netop derfor forekommer desto væsentligere med sine boblende ideer og skæve elektroniske effekter.

Ud over den faste kvartet, der også tæller den levende Kresten Osgood (trommer) og årets P2 Jazz Pris-modtager, Jonas Westergaard (bas), høres undervejs gæster som Maria Laurette Friis (vokal), guitaristerne Teddy Kumpel og Jeppe Kjellberg og - i den sære, dragende bluesdrøm "Happy Old Yoy" - Steven Bernstein på ekko-forstærket slide-trompet. Den varierede musik vedbliver med efter stadige gennemlytninger at fascinere og afsløre nye sider. Tartaren er frisk som aldrig før. Fortær, menneske!

Blake Tartare: More Like Us (Stunt)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her