Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Kultur
17. maj 2006

34 cigarmagere strejker mod nye cigar-maskiner

34 cigarmagere hos A.M. Hirschsprung & Sønner har nedlagt arbejdet. Firmaet indførte for et paar maaneder siden nye maskiner i cigar-produktionen, og arbejderne kræver nu, for at genoptage arbejdet, bl.a. andel i den rationaliserings-gevinst, maskinerne giver. Cigarmegerne hævder, at den maskinrullede indmad er saa meget vanskeligere at arbejde med, at deres hidtidige akkord bliver for daarlig. Samtidigkræver cigarmagerne en forhøjelse af akkorderne, der giver dem andel i det merudbytte, som rationaliseringen ventes at give.

Information, 17. maj 1956

Spanien ramt af mystisk epidemi

MADRID - Befolkningen i det centrale Spanien er grebet af stor nervøsitet på grund af en hastigt voksende lungebetændelsesepidemi. Den gådefulde infektionssygdom har foreløbig kostet syv menneskeliv og ramt et par hundrede personer. De første tilfælde blev registreret i sidste uge i Torrejon de Ardoz, 30 kilometer øst for Madrid. Derfra har epidemien spredt sig til hovedstaden og de nærliggende provinser Segovia og Valladolid. Udenlandske eksperter og den spanske sundhedsstyrelse er ude af stand til at forklare epidemien.

Information, 17. maj 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her