Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Kultur
26. maj 2006

NEW DELHI. Repræsentanter for Burma, Cambodia, Ceylon, Indonesien, Japan, Laos, Nepal, det kommunistiske Kina og Thailand fejrede i gaar i New Delhi 2500-aaret for den buddhistiske læres opstaaen. De asiatiske delegationer oplæste paa mødet budskaber fra deres respektive premierministre. Flere af adresserne indholdt opfordringer til Indien om, at dette land stillede sig i spidsen for en verdensomfattende kampagne for udbredelsen af Buddhas lære. Pegende mod den slørede maane, udtalte Indiens premierminister Nehru: 'Dette er symbolet for verdenssituationen af i dag, det forklarelsens skær, som udspringer af Buddhas lære, tilsløres af vold og frygt for atom- og brintbomber. Svaret paa atomvaabnene er ikke endnu kraftigere ødelæggelsesmidler, men derimod Buddhas budskab om kærlighed og sagtmodighed.'

Information, den 26. maj 1956

Ingen udviklingsmulighed for VS

Hvis ikke den politiske hovedlinje omkring Gruppe 79 får flertallet i VS, tror Karen Jespersen og Ralf Pittelkow ikke længere, VS har nogen fremtid. De to Gruppe 79-medlemmer begrunder i et indlæg til partiets medlemmer, som Information er kommet i besiddelse af, hvorfor de ikke ønsker at genopstille som folketingskandidater. Medlemmerne af de to øvrige fraktioner betegner de som 'de følsomme antiautoritære' og 'de proletariske køllesvingere'.

Information, den 26. maj 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her