Nyhed
Læsetid: 1 min.

Gyldendal-pris til Jens Andersen

Kultur
3. maj 2006

Forfatteren Jens Andersen modtog i går Søren Gyldendal-Prisen på 150.000 kroner. Jens Andersen fik tildelt prisen for sine store biografier om H.C. Andersen, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen og Thit Jensen.

I motiveringen lød det blandt andet:

"Jens Andersen skriver anskueligt og energisk. Der er noget frisk og uforfærdet, kraftfuldt og atletisk over den måde, han formulerer sig på; noget veloplagt og lystbetonet, der er hele tiden en helt elementær meddelelsestrang og fortælleglæde på færde, en trang til at delagtiggøre, til at fortælle, til at fortælle det hele."

Jens Andersen (f. 1955) er foruden forfatter ph.d. og kritiker ved Berlingske Tidende. Han har fået flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Georg Brandes Prisen og Weekendavisens Litteraturpris.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her