Læsetid: 1 min.

Konkurrencestyrelsen kritiserer DR-samarbejde med TDC

Kultur
30. maj 2006

DR må indkassere endnu en lussing for sit samarbejde med TDC. Teleselskabet får en konkurrencefordel ud af samarbejdet med Danmarks Radio (DR), og det er 'problematisk', lyder det nu fra Konkurrencestyrelsen.

Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen ser DR's samarbejde med TDC som et "rigtigt godt eksempel" på, at der er behov for klarere retningslinjer for DR's kommercielle aktiviteter på mediemarkedet.

"Markedet for musik på nettet er et nyt marked, der er i hastig vækst. Samarbejdet med DR giver TDC en fordel frem for andre konkurrenter, og det giver TDC en bedre mulighed for at etablere sig på markedet. Og det er problematisk," siger Bente Skovgaard Kristensen.

Og Bente Skovgaard Kristensen har svært ved at se, at DR's samarbejde med TDC er public service.

Det samme mener Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

DR afviser kritikken med henvisning til, at det er en udviklingsaftale, og at en aftale med flere udbydere er på vej. Samarbejdet med TDC har været i kraft siden efteråret sidste år, og først efter sommerferien i år vil en ny aftale med flere udbydere være på plads. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her