Læsetid: 1 min.

Kunstnere kritiserer medieforlig

24. maj 2006

Dansk Kunstnerråd, som samler de professionelle kunstneres organisationer i Danmark, har med interesse fulgt regeringens medieudspil for perioden 2007-2010. Påtalen lyder:

"Det er glædeligt at forliget har til hensigt at fremme en fortsat kraftfuld og bred public service-virksomhed i Danmark, og vi har med tilfredshed noteret, at der lægges op til en styrkelse af dansk dramaproduktion og en øgning af omfanget af kulturprogrammer.

Musikken nævnes eksplicit i oplægget, og vi vil foreslå, at man ligeledes noterer behovet på områder som arkitektur, billedkunst, kunsthåndværk, scenekunst og litteratur.

Et særligt kritisabelt punkt i udspillet er forslaget om, at hele syv af ni medlemmer af DR's bestyrelse skal udpeges af kulturministeren, godt nok efter tilslutning fra partierne bag medieaftalen og Folketingets kulturudvalg. Det betyder imidlertid, at et smalt flertal kan dominere landets eneste egentlige public service-station. Det er dybt problematisk, da DR netop skal være uafhængig - også af den siddende regering.

Generelt mener vi, at der bør være en bred debat i samfundet om programvirksomheden i DR og TV2, hvor bl.a. indholdsskaberne har mulighed for at komme til orde. Vi vil derfor foreslå, at man genopretter et Public Service Råd, og at det denne gang sikres, at kunstnerorganisationerne er repræsenteret sammen med andre interesse-områder.

Det ville også være naturligt at tildele dette råd opgaven at vurdere opfyldelsen af Public Service-kontrakterne og Public Service Fondens ansøgninger, i stedet for at koncentrere yderligere funktioner hos det i forvejen indflydelsesrige Radio- og TV-Nævnet," lyder kritikken fra Dansk Kunstnerråd.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu