Læsetid: 1 min.

Lars Gyllensten død, 84 år

30. maj 2006

Det svenske akademimedlem Lars Gyllensten er død, 84 år, efter længere tids sygdom.

Gyllensten blev valgt i 1966 og fik sæde blandt de 18 medlemmer af akademiet. Her fungerede han i en årrække som forsamlingens permanente sekretær. I 1989 meddelte han, at han ikke længere ville deltage i møderne. Det skete i protest mod, at medlemmerne besluttede ikke at fordømme den iranske dødsdom over Salman Rushdie.

Gyllensten var født i 1921. Han blev uddannet som mediciner og havde sin litterære debut i 1946. I en årrække arbejdede han som medicinsk forsker på Karolinska Institute med speciale i vævstyper. Han blev forfatter og skribent på fuld tid fra 1973.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu