Læsetid: 1 min.

Nyt boligprojekt på Krøyers Plads

Kultur
23. maj 2006

Københavnerne vil ikke have højhuse på Krøyers Plads ved havnefronten i København. Det får de heller ikke, hvis et nyt projekt, der blev vist frem for offentligheden i går, bliver realiseret.

Bag projektet med 136 boliger, en række butikker og forskellige offentlige faciliteter står NCC Construction Danmark, Henning Larsens Tegnestue, Bjarke Ingels Group og Kim Utzon Arkitekter.

Det er godt et år siden, at Københavns Borgerrepræsentation med et snævert flertal skød planerne om at bygge seks højhuse på hver 55 meter på Krøyers Plads ned. Borgerrepræsentationens afvisning af højhusene kom efter kraftige protester fra byens indbyggere. Byggeriet i det nye projekt holder sig under 30 meter, til gengæld omfatter det som noget nyt en egentlig 'Krøyers Plads'.

Rundt om pladsen i det nye projekt ligger tre forskellige bygninger, som alle varierer i højden. Bygningerne er på de højeste tagtoppe 29,5 meter og på de laveste otte meter. Hver af bygningerne har forskellige former og udtryk, og de skaber tilsammen et byrum med både snævre og brede passager. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her