Læsetid: 1 min.

Spanske eventyr

Kultur
15. maj 2006

Pianisten Chick Corea har aldrig lagt skjult på sin hengivenhed for science fiction-forfatteren bag Scientology, L. Ron Hubbard. Hans forrige plade, To The Stars, var ligefrem bygget over en roman af Hubbard. Det gentager sig her, hvor Corea forener det litterære forlæg i fantasy-romanen The Ultimate Adventure med sin kærlighed til spansk og afrikansk musik. Til dette har han sat sin nuværende flamenco-prægede gruppe, Touchstone, i stævne plus gamle kendinge som Steve Gadd (trommer), Airto Moreira (perkussion), Frank Gambale (guitar) og Hubert Laws (fløjte). Det rytmiske element er stærkt til stede, distinkt, boblende og gnistrende med bl.a. Gadd og Moriera plus Rubem Dantas (perkussion og håndklap) og Carlos Benavent (el-bas) i rytmesektionen. Corea trakterer en række velklingende keyboards undervejs. Musikken er indsmigrende og suverænt afleveret uden at efterlade noget dybt indtryk.

Chick Corea: The Ultimate Adventure (Stretch Records)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her