Læsetid: 1 min.

Bjørn Wiinblad er død, 87 år

Kultur
10. juni 2006

Gennem årtier var Bjørn Wiinblads kunst fast bestanddel i danske hjem. En ny generation har genopdaget keramikeren, maleren, tegneren og designeren Bjørn Wiinblad.

Danskere over en vis alder kan på et splitsekund spotte hans design. I 60'erne og 70'erne var hans askebægre, figurer, platter, vaser og meget andet at finde i næsten alle hjem. Siden blev hans ting stillet væk, men nu betaler en ny generation dyrt for hans kunst på loppemarkeder og i antikvitetsbutikker.

Også internationalt fik hans frodigt fabulerende stil gennemslagskraft. På verdensplan blev han den mest solgte danske kunstner i historien - måske bortset fra H. C. Andersen. Hans plakater og keramik er repræsenteret på museer i de nordiske lande, på Museet for moderne kunst i New York og andre amerikanske museer og på Faenza i Italien, som er et verdenscentrum for keramik. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her