Læsetid: 1 min.

Borowskis stærke billeder

Kultur
1. juni 2006

Posthusteatret i København lægger lokaler til en foto-udstilling skabt af den polske menneskeretsforkæmper Adam Borowski. De stærke billeder vises i et forsøg på at bryde tavsheden omkring de mange døde og den omfattende menneskelige lidelse, der er fulgt i kølvandet på den årelange konflikt i Tjetjenien. Nu er udstillingen forlænget til den 3. juni, så nu er det sidste chance for at få et stærkt indblik i konflikten i Tjetjenien. For de mange mennesker involveret i krigen opleves dagligdagen som et sandt helvede - et billede der ikke altid når frem til os foran tv-skærmen. Adam Borowskis udstilling Tjetjenien - den endelige løsning, som tidligere i år har været vist i Kulturpaladset i Warszawa, dokumenterer med sine skræmmende fotografier Europas eneste egentlige igangværende krig - en krig, der indtil nu ikke blot har kostet over 200.000 menneskeliv, men en krig, hvor mange mennesker dagligt må opleve tortur og lemlæstelse. I marts skrev en række fremtrædende personligheder, deri- blandt Vaclav Havel, André Glucksmann og Desmond Tutu, i et åbent brev, "Bryd tavsheden om Tjetjenien", atkonflikten og fortrængningen i den politiske offentlighed er en forbrydelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her