Nyhed
Læsetid: 3 min.

DET, JEG GERNE VIL LÆSE:

"Det sidste, jeg læste, var Peter Høegs Den stille pige. Den blev jeg færdig med i sidste uge, så det må være den sidste. Hvis jeg får tid i ferien kunne jeg godt tænke mig at læse Paul Austers nyeste, selvom den ikke er så ny længere. Jeg synes, alle- inklusiv mig - selv burde læse den." Helle Nyborg Andersen, galleriejer
Kultur
3. juni 2006

Det, jeg gerne vil læse:

Det, jeg gerne vil læse - igen:

"Krig og Fred af Leo Tolstoj. Det gøres ikke bedre. Tolstojs psykologiske portrætter af både mænd og kvinder, store og små personer i samfundet, hans evne til at sætte en scene og holde gryden i kog over flere hundrede sider er uforlignelig. Denne bog burde være obligatorisk læsning på journalistuddannelsen. Jeg har aldrig læst bedre reportage."

Flemming Rose, journalist

Det, jeg gerne vil læse:

"Jeg vil opfordre alle med lidt dårlig samvittighed over ikke at bruge ferien på fagrelevant litteratur til at læse Christian Jungersens roman Undtagelsen. Den bog fortæller alt om ondskabens oprindelse; om sammenhængen mellem mobning og massemord. Enhver, som vil være en bedre leder eller bare et bedre menneske, bør læse den."

Elsebeth Gerner Nielsen, radikal kulturordfører

Det, jeg gerne vil læse:

"Det kunne være fristende at kaste sig over Peter Høegs Den stille pige for at tjekke, om den er så slem, som anmelderne åbenbart synes. Omvendt er selv ferietiden knap, så måske jeg bliver i det svenske spor med genlæsning af Maj Sjöwalls og Per Wahlöös politiromaner med Martin Beck & Co."

Kurt Strand, journalist, DR

Det, jeg gerne vil læse:

"Roy Jenkins Winston S. Churhill. Churhill er et af mine politiske forbilleder, og jeg indrømmer da også gerne at have læst mere end én bog om manden, men mere vil have mere! Det pirrer min nysgerrighed, at Jenkins selv var en erfaren parlamentariker, og som tidligere Labour-minister forventer jeg bestemt ikke et skønmaleri."

Brian Mikkelsen, kulturminister

Det, jeg gerne vil læse:

"Downtown af Torben Weirup. Berlingske Tidendes ellers travle kunstanmelder har taget et frikvarter og er trådt i karakter som rejseguide i en efter sigende både underholdende og indsigtsfuld skildring af Londons kringelkroge. Jeg kan forestille mig, at Weirups bog kan blive en god guide til et anderledes London."

Allis Helleland, direktør, Statens Museum for Kunst

Det, jeg gerne vil læse:

"Jeg har bl.a. planer om at skulle have læst Jung Changs store Mao-biografi. Jeg var i maj i Kina, hvor man jo, samtidig med at man imponeres over den økonomiske udvikling, også forfærdes over miljøødelæggelserne, og man får i dén grad lyst til at læse mere om, hvordan det kunne gå så galt under årtierne under Mao."

Connie Hedegaard, muljøminister

Det, jeg gerne vil læse:

"Flygtning af Olav Hergel. Som journalist har han i årevis beskæftiget sig med flygtninge- og indvandrerpolitik og beskrevet rystende forhold på området. Er spændt på at læse hans debutroman om en dansk kvinde, der bliver kidnappet og i Irak. En terrorist hjælper hende til flugt - men må selv flygte til Danmark."

Gunvor Bjerre, journalist

Det, jeg gerne vil læse:

"The Discovery of Heaven af Harry Mulisch er lige nu øverst på listen, men også Jonathan Safran Foers nye bog skal jeg have med i bagagen til sommer. Og så har jeg hørt, at A Short History of Nearly Everything af Bill Bryson skulle være en fantastisk læseoplevelse."

Kasper Bech Holten, kongelig operachef

Det, jeg gerne vil læse:

"I min ferie skal jeg have læst Da Vinci mysteriet. Den har ligget for længe, Og det er på tide, at jeg får taget mig sammen til at læse den. Det sidste, jeg læste, var Herman Bangs Tine, og den kan klart anbefales."

Dyvia Das Andersen, meteorolog

Det, jeg gerne vil læse:

"Jeg håber i løbet af sommeren at få tid til at læse Huntington's nye Who Are We? Det var en stor fornøjelse at læse hans Clash of Civilizations, og jeg ser frem til endnu engang at få indsigt i de spændende tanker, Huntington gør sig om religioners og kulturers påvirkning på menneskers adfærd og samfunds udvikling."

Morten Messeschmidt, mf, Dansk Folkeparti

Det, jeg gerne vil læse:

»I ferien vil jeg allerhelst bare læse kogebøger og holde input-fri. Skulle jeg blive indfanget af min rastløshed er plan b: Linn Ullmanns nye bog eller Elfriede Jelineks Lyst. Begge bøger tiltrækker mig med en air af noget radikalt og voldsomt.«

Pernillle Fischer Christensen, filminstruktør

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her