Læsetid: 1 min.

Grafiker Austin Grandjean død

Kultur
26. juli 2006

Grafikeren Austin Grandjean - anset for dansk bogkunst førstemand - er død, 75 år.

Austin Grandjean blev som ganske ung hentet til forlaget Gyldendal, hvor han i mere 40 år var grafisk tilrettelægger. Han designede over 10.000 bøger og udformede det grafiske koncept for flere aviser, bl.a. Ekstra Bladet, Politiken, Roskilde Tidende, og Horsens Folkeblad. Grandjean satte også sit fingeraftryk på plakater, tidsskrifter og ugeblade. Frimærker, omslag til grammoplader, ex libris mærker og typografi til mindetavler var også over hans arbejdsbord. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her