Læsetid: 1 min.

Haj-kunstværk går i opløsning

Kultur
6. juli 2006

Den britiske kunstner Damien Hirst vil give nyt liv til ét af sine gamle værker - en haj i formaldehyd. Værket med den originale titel The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living er gået delvist i opløsning.

Til gengæld er værkets markedsværdi i klar fremgang. Ifølge avisen International Herald Tribune betalte den britiske samler Charles Saatchi 50.000 engelske pund (svarende til 600.000 kr.) for 'dyret' i 1992.

Da han for to år siden solgte sin erhvervelse til amerikaneren Steve Cohen, skal han have indkasseret et beløb i nærheden af 12 millioner dollar (720 mio. kr.). Nu trænger både haj og formaldehyd til at blive skiftet ud, og den nye ejer kan glæde sig over, at Hirst gerne medvirker til en modernisering af værkets indhold.

Ifølge hans firma, Science Ltd., fornyer Hirst alle værker af sig selv, der både trænger og er mere end 10 år gamle, skriver Politiken.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her