Læsetid: 1 min.

Ved minimalismens yderste overdrev

Kultur
31. juli 2006

Hvad denne signatur holder af ved (det bedste af) tidens hiphop og R&B-klange, er måden, det lykkes diverse producere inden for disse genrer at koge det musikalske ned til sin absolutte essens. De har måske hørt Pharrells store vinterhit "Can I Have It Like That". Der er en trommefigur, en moog-bas, sparsomme keyboard-stabs (skiftevis klanget som strygere og blæsere), et minimalt dash af guitar og så ellers Pharrells rap og Stefanis sang. Der er faktisk så lidt, at det er et under, det hænger sammen. Men det fungerer fremragende. Nu har Pharrell et album i samme ånd ude, betitlet In My Mind. Det er solidt og inspirerende, selvom det er lige langt nok. Som Kanye West - der medvirker på det fremragende "Number One" - går Pharrell mod den gængse gangsta-ånd, og fokuserer i stedet på det konstruktivt opbyggelige og hvast samfundskritiske. Og det kan vi ikke få nok af her i huset. Anbefales varmt enhver, der fascineres af den musikalske minimalismes yderste overdrev.

Pharrell: In My Mind (Virgin-EMI)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her