Læsetid: 1 min.

Fascinerende lydscener

Kultur
7. august 2006

Marilyn Crispell er en af tidens mest interessante improviserende pianister. Ikke mindst fordi hun er sig selv. En intuitiv pianist, der fra et mere aggressivt afsæt i bl.a. Cecil Taylors frie musikalske univers har bevæget stadig længere over i et dæmpet, poetisk antydende udtryk.

Hendes fine ideer og fornemmelse for frie lydfortællinger kommer dog kun delvis til deres ret på den kammermusikalsk og flygtigt prægede Shifting Grace, der har den abstrakte perkussionist Michele Rabbia som leder, mens Vincent Courtois høres på cello.

Pladen rummer ikke desto mindre en række anderledes og fascinerende lydscener, der har et skiftevis legende, vimsende udtryk og en indtrængende, graciøs karakter.

Rabbia/Crispell/Courtois: Shifting Grace (CamJazz)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her