Læsetid: 1 min.

MIDDELBOES BEDSTE

Kultur
12. september 2006

Teaterredaktionen anbefaler følgende aktuelle forestillinger

*RUM/MUR

Hun kan noget med sine ord, Julie Thor Fryd. Og Ole Westh-Madsen demonstrerer igen sin formidable evne til at skildre den særling, som mange af os nok ville udvikle os til, hvis ikke nogen ude i virkeligheden holdt os fast. Instruktion: Lars Romann Engel. Scenografi: Catia Hauberg. Café Teatret til 30. sep.

www.cafeteatret.dk

*Gynt

Peer Gynt? Du tænker: Grynt... Jeg siger: Skøøønt! For du' jo død, Henrik Ibsen. Du er cool. Så slap nu af. Løgnen lever alle vegne. Den er lige til at ta'! På Betty... På Betty... Og på turné. Instruktion: Mogens Pedersen. Rap-hip-hop-tryl: Geolo G, Blæs Bukki, Jonatan Spang, Rune Klan og Carsten Bang. I morgen Musikhuset Esbjerg, torsdag Værket i Randers, fredag-lørdag Musikhuset Aarhus - og så Betty Nansen 18. sep.-21. okt. www.bettynansen.dk

*DANSOLUTION

Talentspotterne får travlt, når 18 koreografer afslører trin over tre aftener - og så finalen på søndag. Flere dansere springer ud som

koreografer, bl.a. Victoria May, Susanne Judson og Signe Andersen.

Dansescenen, Øster Fælled Torv. Torsdag-søndag kl. 20.

www.dansescenen.dk

MERE MIDDELBOE

Teateranmelderen mener

*- at det kniber i Århus

410 er blevet trolddomstallet i Århus. Det er nemlig det antal millioner, som Århus Kommune skal spare. Budgetmødet er på torsdag, og vækstlaget føler sig truet. SceneAgenturet, der er netværk for 10 scenekunstgrupper ved Kulturhus Århus, har sendt nødmails ud - af frygt for, at byrådet ikke forstår, at vækstlaget er nødvendigt for den forkromede scenekunst. Og byens kulturpolitikere genopfinder begreber som "byens identitet", mens ARoS-underskuddet bliver til en besk Århus-historie om en kæmpesucces. Samtidig skændes eksperterne om fremtiden for Århus Fest-uge. Skal der blot ansættes en ny direktør - eller skal der også være en kurator, der vælges for ét år ad gangen? I aften kl. 19-21 er der offentlig høring om nedskæringer og kunstneriske visioner med borgmester Nicolai Wammen (S) & Co. på Århus Rådhus. Beskyt både vækstlag og 'Boy' - ellers løfter festugen sig heller ikke!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her