Læsetid: 1 min.

Ugens klassiker

Michael Jackson: Thriller (1982) Forsøg et øjeblik at ryste den plastikkirurgisk ommøblerede og retssalsramte Peter Pan af din indre nethinde o...
9. september 2006

Michael Jackson: Thriller

(1982)

Forsøg et øjeblik at ryste den plastikkirurgisk ommøblerede og retssalsramte Peter Pan af din indre nethinde og fremkald i stedet en flere årtier og ydmygelser yngre Michael Jackson. Skaberen af 'Thriller' - hans andet post-teen-

album, der ikke kun gjorde musik-videoen til verdens store folkeforfører (med "Billie Jean"), men også blev verdens bedst sælgende af sin art (pt. 51 millioner legalt købte eksemplarer) - godt hjulpet på vej af producer Quincy Jones, der har sørget for, at det lyder godt på alt fra feinschmecker-hi-fi til ghetto-hærget boombox.

Forgængeren 'Off The Walls' androgyne disco viste sig kun at være et sofistikeret skridt på vejen mod 'Thrillers' luksuriøse perfektion, stramt styrede excentricitet og flamboyante udstyr: Vild heavy-guitar-solo, gyserspeak og -latter fra Vincent Price, kattekælne ballader, speed-funk og flere profetisk paranoide tekster.

Albummet medvirkede til at nedbryde barriererne mellem sorte og hvide kunstnere på amerikansk radio, og det var med "Billie Jean", at Jackson blev MTV's første sorte kunstner i rotation.

Takket være sin høje kvalitet (dog med et par svipsere) er det et af verdens bedste argumenter for poppens forenende kraft og forførende fiktion. En populærkulturel milepæl, som har sat ild i milliarder af dagligstuer, børne- og teenageværelser samt kommende r&b-stjerner - heriblandt Justin Timberlake, der skylder Jackson både elastisk sangstil, smooth dansetrin og smarte handsker.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu