Læsetid: 1 min.

CHRISTENSEN ANBEFALER

Kultur
28. oktober 2006

* Zerrbild presents: Eine Kleine Knartz Musik (DE) - Culture Box, Kbh, lørdag.

* RubA'Dub Sundays pres. The Congos (JAM) - Stengade 30, Kbh, søndag.

* Asta Nielsen - Mod Lyset - Special Event (DK) - Metropol København, onsdag.

* Mr. Lif (US) og Booty Cologne (DK) - Copenhagen Jazzhouse, Kbh, torsdag.

* Recession06 Rock Festival (US, SE m.fl.) - Voxhall, Århus, fredag.

* Sparklehorse (US) - Store Vega, Kbh, fredag.

UGENS KLASSIKER

* Kliche: Supertanker (1980)

Man havde ikke hørt noget lignende i dansk rock anno 1980. Og heller ikke ret meget af slagsen siden, selvom man både hos det purunge TV-2 og nutidige bands som Sterling og Veto kan ane ekkoet derfra. Vi taler 'Super-tanker' her, Århus-kvartetten Kliches slidstærke debut fra 1980. At den siden er blevet kanoniseret i hoved og røv skal ikke skjule det faktum, at der er tale om én af sværvægterne inden for dansk rock, det bette forpjuskede kræ. Kølig og klar i linjerne, logisk som matematik og alligevel med en eventyrlig kunstnerisk bredde og dybde, stikker de tilsyneladende overfladesøgende sange dybere end de første 10 velmenende danske udgivelser med mere kompetente, men også mere anonyme musikere. Maskinelt, modernistisk og minimalistisk kunne det høres, at her lagdes en ny musikalsk dagsorden frem. I grel modsætning til herskende tendenser holdt bandet igen på alle fronter - instrumentering, tekster, produktion, præsentation - og selvom det nødtvungent kan betegnes som en slags art rock (Ultravox, Roxy Music, Brian Eno og David Bowie er hørbare inspirationskilder), var udtrykket både åbent, rummeligt og tilgængeligt. -lyn

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her