Læsetid: 1 min.

MIDDELBOES BEDSTE

24. oktober 2006

*Gasolin

Vi bliver forført, gør vi. Forført af en dunkende, grynet skønhed i gult lys og sort plastik og en fræk overleverfjer fra en drengeleg for længe siden. For Nikolaj Cederholm har skabt nye sarkastiske, begavede Danmarksbilleder, og Troels Lyby & Jimmy Jørgensen har stemmer, du ikke glemmer. Til 22. dec.
www.oestre-gasvaerk.dk

*Junge Hunde

Festivalen for eksperimenterende scenekunst slutter i aften på Entré Scenen i Århus og kommer til København den 1.-19. nov. Netop i aften kan man opleve ’Heroes’ af de israelske performere Yossi Berg og Oded Graf (publikums yndling under Dansolution i september) samt Heine Røsdal Avdals teaterinstallation ’Box with Holes’. Kl. 20, kr. 50.
www.jungehunde.dk

*Onkel Danny

En Martin Miehe-Rénard-forestilling, der får tilskuerne til at smile – og til at længes efter karma-cowboyen på den sugende måde. Performerne er eminent sammenspillede, anført af Lars Boms uhyggeligt vellignende Dan Turèll. Så tag bare bus 26 derudad mod Docken ved Kalkbrænderihavnen.
www.onkeldanny.dk
Lars Bom og Stine Stengade
Foto: Brita Fogsgaard

MERE MIDDELBOE

Teateranmelderen mener:

*At ungerne får for meget.

På opleveren, i hvert fald. I efterårsferien sad jeg i et teater bag en syv-årig pige, der var ved at dø af skræk, måske ikke så meget over handlingen i denne voksenforestilling som over dens lyde og lyset og de uhyggelige masker. Moderen holdt hende beskyttende for ørerne undervejs... Men hvordan kunne hun også vide, at forestillingen nok var for 12 år+? Børneteatrene er generelt gode til at sætte grænser for de 2-4 årige, de 4-8 årige osv. Men voksenteatret burde også udvise konsekvent, god markedsføringsetik ved at sætte aldersgrænser på alle forestillinger, ligesom på film. Sådan à la ’forbudt under 7’ og ’tilladt over 11 i følgeskab med en voksen’ – og ’tilladt over 15’. Flere teatre er begyndt på det. Folketeatret har sat en grænse for ’Ronja Røverdatter’ fra otte år, og på teatrets hjemmeside er grænsen nuanceret gennem en 11-årig børneanmelders indtryk. Scenekunst kan være ganske heftig. Mareridt kan ungerne tidsnok få, både over virkeligheden og over teatret!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu