Læsetid: 1 min.

MIDDELBOES BEDSTE

Teaterredaktionen anbefaler følgende aktuelle forestillinger
Kultur
10. oktober 2006

*Midt om natten

Det er ikke kun på Østre Gasværk, man kan høre Kim Larsen. Instruktøren Mikael Fock tilføjer billeder uden at mase sig på. Og Bjørn Fjæstad drejer Larsen-tonerne med bjørnetænder - og synger 'Om lidt er vi borte', så rummet flænses af stilhed.

Det Danske Teater, i aften Skanderborg, i morgen Lemvig, torsdag Esbjerg. www.detdansketeater.dk

*Kulturnatten

Teatrene spiller også på fredag. Så bliver du træt af at vandre rundt på museer med stearinlys eller tælle caféer, kan du satse en tur ind i teatermørket. Hvad med en dramatisk slentren gennem Nyhavn til 'Begravelsesbrylluppet' på Bådteatret kl. 20 eller 'Et lille lys i mørket' på Café Liva kl. 21?

www.aok.dk

*August

Lyset har den magi, som får dig til at ønske, at du selv kunne gemme dig i en lyskegles blødhed. Eller i en stor klovnefrakke. De fire klovner på scenen skaber mere undren end grin. Og mere opdagelse end erkendelse. Men forestillingen er smuk og tango-sukkende på en renhjertet måde. Ligesom dens lys.

'Teatret' på Kaleidoskop i Kbh. til 28. okt. og på Svalegangen i Århus 9. nov.- 2. dec. www.teatret.dk

MERE MIDDELBOE

Teateranmelderen mener

*... at dansk scenekunst sælger

Den forgangne weekend har udenlandske teateropkøbere snuset rundt på de københavnske scener. Her var Københavns Internationale Teater vært for showcasen p@rt.dk. Kvinderne løb tilsyneladende med de hotteste aftaler. Kirsten Delholm og Hotel Pro Forma har nu sikret sig en genopførelsesturné med 'Operation Orfeo', koreografen Sara Gebran er på vej til Brasilien, installationskunstneren Signa Sørensen skal vende næsen mod Tyskland, sitespecific-gruppen UDflugt skal til Sydamerika - og dansekunstneren Kitt Johnson skal krydre sin igangværende turné med nordamerikanske byer. Ifølge H.C. Gimbel fra Københavns Teater viser succesen, at Kunststyrelsen skal formulere en teater-salgstrategi. "Men lige nu har jeg svært ved at tørre smilet af," siger han. www.performingart.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her