Læsetid: 1 min.

CHRISTENSEN ANBEFALER

Kultur
4. november 2006

* Recession Festival - Voxhall, Fabriken, Musikcafeen og Lynfabriken, Århus, lørdag.

* ESG (US) - Stengade 30, Kbh, lørdag.

* Shugo Tokumaru (JPN) og Ramona Córdova (US) - Rust, Kbh, lørdag.

* Kim Cascone (US) og Jørgen Teller (DK) - Sofiebadet, Kbh, tirsdag.

* Toumani Diabaté and The Symmetric Orchestra (Mali) - Voxhall, Århus, tirsdag. Store Vega, Kbh, onsdag.

* Babyshambles (UK) - Train, Århus, onsdag.

* Junior Boys (CAN) - Inkonst, Malmö, onsdag.

* Dubstep In The Box (UK) - Culture Box, Kbh, torsdag.

* Pato og RubA'Dub Soundsystem (DK) - Lille Vega, Kbh, torsdag.

* Kontur Festival - Plex, Kbh., fredag.

* Wundergrund: Contemparánea & Puzzleweasel (DK) og Alex Mendez (Cuba) - Rust, Kbh., fredag.

Ugens klassiker

* Danger Mouse: The Grey Album (2004)

Et ungt album som aldrig har været i handelen og kun florerer illegalt. Men ikke mindre vigtigt af den grund. Amerikanske Brian Burton alias Danger Mouse sønderklippede musikken på Beatles' såkaldte White Album og satte den sammen med a capella-rapsene på Jay-Z's The Black Album. Og, voila, mash-up-albummet The Grey Album betalte respekt til begge forlæg, samtidig med at det var noget nyt, melodisk, velkomponeret. Det syntes pladeselskabet EMI, der ejer Beatles' pladeoptagelser, ikke om og krævede de udsendte promo-cd'er trukket tilbage og destrueret. Og det blev de. Men det affødte 'Grey Tuesday', 24. februar 2004, hvor hundredvis af sites protesterede mod bandlysningen, og mange tilbød albummet til fri download. Over en million numre blev hentet ned på én dag - ugens uofficielle nummer et. Så ikke nok med at et glimrende sampleralbum havde set dagens lys, internet-aktivismen var også vågnet op til dåd, musikhistorie var blevet skrevet, og generationskløften mellem rockveteranerne og hiphop-tyvene blev udstillet - for Jay-Z klagede aldrig. -rach

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her