Læsetid: 1 min.

MIDDELBOES BEDSTE

Teaterredaktionen anbefaler følgende aktuelle forestillinger
Kultur
28. november 2006

* Blændet af ord
Den betagende performer Helene Kvint ånder nærvær, mens hun både synger og danser over fænomenet ’ordblindhed’ til Kasper Jarnums forjættende musik og Lars Knutssons fascinerende videografik. Sådan kan man tegne lyde! Ordblindheden hverken forløses eller forklares, men tilskueren forstyrres tiltrængt!
Instruktion: Anika K. Barkan. Plex
i Kronprinsensgade til 6. dec.
www.plex-musikteater.dk

* The little Mermaid
Den lille havfrue er svømmet mod koralrevene, og Odense er danset ud i verden. Danseteater Ingrid Kristensen har lige afsluttet en turné til Chengdu i Kina for straks at drage til Flensborg – og nu Damaskus. Her kan man frem til lørdag opleve Anne Kinoshita som havfruen. Samtidig er Jens Bjerregaards dansekompagni Mancopy også på international turné, i morgen onsdag som deltager ved Guangzhou Design Week 2006 hos Guangdong Modern Dance Company.
www.danseteater.dk
www.mancopy.dk

MERE MIDDELBOE
Teateranmelderen mener
– at teater er sjovere end computerspil
Det var en af pointerne ved tirsdagens seminardag ’Teater med og for børn’, som Københavns Amt arrangerede for børneteaterkunstnere og dramapædagoger på Teatret Vestvolden i Hvidovre. Diskussionen gik på, hvordan man i dag kan skabe børneteater på børnenes præmisser. Børneæstetikdoktor Beth Juncker fremhævede vigtigheden af, at børnene får lov til at opleve teater udelukkende som et æstetisk udtryk; som en pause eller som ’en fjerde dimension’. Teater oplevet med børnehaven eller skolen skal ikke absolut tvangsfortolkes eller temabearbejdes bagefter, mente Juncker.
Koreografen Jørgen Carlslund fra statsensemblet Corona La Balance fremhævede, at teater for børn skabes af kunstnere, mens skoleforestillinger med børn bør ledes af pædagoger, der bedre forstår sig på den slags. Interaktivt teater lader imidlertid til at være en ny trend, der delvist blander fænomenerne.
Børnene kan lide at være aktivt medspillende som tilskuere – på kunstnernes præmisser. Eller som dramaturgen Trine Pilgaard Blak kunne referere fra KulturPrinsen i Viborg, hvor et barn havde overværet ’Undreland’ med Limfjordsteatret og havde udtalt: »Det var lidt som et computerspil – bare meget sjovere.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her