Læsetid: 1 min.

MIDDELBOES BEDSTE

Kultur
12. december 2006

* Karnevalsmordet
Henning Jensens stemme er som skabt til en gyser. Og i Jokum Rohdes kryptiske mordhistorie fra Studiestræde suser associationerne frit, når Jensen sætter Thure Lindhardts hævnengel på sporet af morderen. DR P2. Afsnit 1 i morgen kl. 20, afsnit 2 kl. 21.30. 30 minutter. www.dr.dk/p2/radiospil

* Confessions
Det klæder Dansk Danseteater sådan at være inde i en fortælling. Martin Tulinius skaffer sig uhindret adgang til tilskuerens følelser – og Tim Rushton har skabt en hyldest til den smukke Stina Mårtensson, der bevæger sig med 100 km/t i sin dødsdrom. K2 (Kanonhallen) til 14. dec. www.danskdanseteater.dk

* Om et øjeblik
Det gør ondt at være i teatret med Peter Asmussen. For han kender kvinders følelser så forfærdelig godt. Og Kamilla Wargo Brekling har fundet en fin hybridform mellem dokumentarteatret og monologen i sin iscenesættelse af de fem forrygende skuespillerinder. Edison til 31. dec. www.bettynansen.dk

MERE MIDDELBOE

Teateranmelderen mener

* at Århus har brug for GRAN

GRAN – teater for dans chokerede de danske danseelskere den 3. november. Her afslørede den kunstneriske leder Palle Granhøj, at han ville stoppe som kunstnerisk leder af den åbne dansescene efter fem år og 60.000 tilskuere; fremover ville han kun drive kompagniet Granhøj Dans. Samtidig meddelte GRAN’s bestyrelse, at den ville lukke scenen. Så galt går den dog nok ikke. I går afholdt Kulturudvalget i Århus møde om sagen under formand Uffe Elbæk (B). Her skulle Palle Granhøj og hans bestyrelsesformand Jens Evald redegøre for beslutningen. Endnu er intet vedtaget, men der er tilsyneladende bred politisk enighed om, at Århus skal bevare GRAN som åben gæstespilsscene for dans. Skæringsdatoen er først 1. juli, men kommunen skal nok være tidligere ude, hvis GRAN’s personaleteam skal headhuntes tilbage i tide. Århus kommune skal finde en realistisk pose penge. Både Entréscenen og Danseværket ser sig selv som oplagte kandidater. Men måske skal der også en koreografisk dynamo i front, hvis publikum fortsat skal danse i flok ned ad trappetrinene til de dansante scener med den røde Sommersko-bar?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her