Læsetid: 1 min.

Voldsomt indbydende

5. februar 2007

*Cellisten Soma Allpass er en af vor allermest benyttede studiemusikere, og hun optræder rask væk på plader med alle fra Saturnus til Anne Dorte Michelsen og fra Martin Hall til Kresten Osgood.

Hvad færre måske ved, er, at hun desuden har en sideløbende praksis som raffineret sanger-sangskriver. Hun debuterede som sådan tilbage 2001 med det ikke uefne Lucky Angel, men det kan nok være hun foretager et kvantespring med efterfølgeren, som hun har kaldt Sway.

Hendes sangskrivningstalent har udviklet sig kolossalt i de forløbne år og så er pladen er voldsomt indbydende produceret og mikset af den amerikanske undergrundslegende Kramer.

Læg dertil et velspillende lille band, hvor man især bider mærke i Mads Kjølbys fornemme indsats på guitaren, og det turde fremgå, at Sway ligger i den klart gode ende af en p.t. noget overrendt genre.

Svalende som et glas tør hvidvin på en varm sommerdag taler vi om en musik, der stikker dybere end det meste af det, vi pines og plages med i det offentlige rum. Indtagende, lækkert, køligt og lige til at gå til. -lyn

Soma Allpass: Sway (SumSum Records) www.soma-allpass.com

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu