Læsetid: 1 min.

Walesa er igen Nobel-kandidat

Kultur
6. februar 2007

*OSLO. Den polske fagforeningsleder Lech Walesa, den svenske fredsforkæmper Alva Myrdal, svenskeren Raoul Wallenberg og den spanske konge Juan Carlos er blandt årets kandidater til Nobels fredspris. Det bekræftede direktør ved Nobelinstituttet, Jakob Sverdrup, tirsdag. De har alle fire været foreslået til prisen tidligere. Walesa var stærkt fremme sidste år, mens Alva Myrdal i mange år har været kandidat til prisen. Der samles i øjeblikket ind til en folkets fredspris til hende. Raoul Wallenberg gjorde en stor indsats for at redde ungarske jøder i de sidste måneder af den anden verdenskrig, men forsvandt selv, da russerne rykkede ind i Budapest. Hans skæbne er ukendt, men det vides, at han i den periode har siddet i russisk fængsel. Enkelte oplysninger går ud på, at han stadig lever.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her