Læsetid: 1 min.

kultur

Kultur
3. marts 2007

nBrazilian Girls (US) - Lille Vega, Kbh, lørdag.

* The Rumble: Simian Mobile Disco (UK) + Dj Godfather (US) - Inkonst, Malmø, lørdag.

nJedi Mind Tricks (US) - Amager Bio, Kbh, mandag.

nLos Van Van (C) - Store Vega, Kbh, lørdag.

nDolly Parton (US) - Forum, Horsens, tirsdag og onsdag.

nJunior Boys (CAN) - Lille Vega, Kbh, torsdag.

nArctic Monkeys (UK) - Store Vega, Kbh, torsdag.

nKresten Osgood & Hvad Er Klokken (DK) - Voxhall, Århus, torsdag.

nOh No Ono (DK) - Fermaten, Herning, torsdag.

* White Magic (US) - Kbh, fredag. Check på www.escho.net

ugens klassiker

* The Incredible String Band: The Hangman's Beautiful Daughter (1968)

Nu, hvor folkemusikken (eller noget, der til forveksling ligner), oplever et comeback med vægten lagt på dens weirde, syrede og eksperimenterende sider, burde The Hangman's Beautiful Daugh-ter fra en af de mest originale duoer nogensinde, skotske The Incredible String Band, være obligatorisk lytning for enhver wanna-be folkie med aspirationer om at lyde anderledes. Thi det er i sandhed et af de særeste og mest uefterlignelige albums nogensinde, og ord rækker ikke langt i beskrivelsen af dets særprægede kvaliteter. Alene teksterne udgør et mylder af fantasimættede enkeltlinjer, der dog aldrig føjer sig sammen på en sådan måde, at de kan siges at give direkte mening (men derimod helt sikkert masser af meninger!): "Ladybird, ladybird, what is your wish? Your wish is not granted unless it's a fish", som Robin Williamson typisk synger på åbningsskæringen "Koeeoaddi There". Båder han og Mike Heron trakterer (om end måske ikke ligefrem behersker) et hav af bizarre instrumenter på en stribe numre, der i et væk skifter takt, toneart, stemning, retning og hvad der nu ellers falder dem ind. Ikke for sarte sjæle! -lyn

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her