Note
Læsetid: 1 min.

Achebe vinder Man Booker Prize

Kultur
14. juni 2007

Den nigerianske forfatter Chinua Achebe vinder the Man Booker International Prize, der bliver uddelt hvert andet år. Achebe slog dermed forfattere som Ian McEwan, Salman Rushdie og andre kendte forfattere i kampen om den internationale forfatterpris. Chinua Achebe er blevet kaldt "den moderne afrikanske litteraturs far" af forfatteren Nadine Gordimer, som også sad i priskomiteen. Han er den mest oversatte afrikanske forfatter. Han er nok mest kendt for sin debutroman, der på dansk har titlen Alt går i stykker, der udkom i 1958 og på dansk i 1962. Oversat til dansk findes der ikke mindre end ni værker af Achebe. Han er i dag 76 år, blev lammet fra hoften og ned efter en bilulykke i 1990. I et interview med BBC har Achebe sagt, at "afrikansk litteratur skal udvide begrebet om litteratur i verden til også at omfatte Afrika, som det ikke har været før". Man Booker International prisen er på omkring 600.000 kr. pn

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her