Note
Læsetid: 1 min.

Sonnings Musikpris

Kultur
2. juni 2007

Léonie Sonnings Musikpris er stiftet i 1965, og gives til internationale anerkendte komponister, musikere, dirigenter eller sangere der ofte har en særlig betydning for dansk musikliv. Prisen er den største danske musikpris, og er i 2007 på 600.000 kr.

Prisen er tidligere gået til blandt andre Igor Stravinskij, Benjamin Britten, Sergiu Celibidache, Yehudi Menuhin, Dmitrij Sjostakovitj, Miles Davis, Anne-Sophie Mutter, Keith Jarrett og Yo-Yo Ma. Tidligere danske modtagere er Mogens Wöldike, Per Nørgård og Michala Petri.

Prisen overrækkes ved en koncert på Det Kongelige Teater i aften kl. 20. Herefter tager Lars Ulrik Mortensen på turné i hele landet i dagene 3-10. juni. Prismodtageren kan blandt andet opleves i Aalborg, Svendborg og Helsingør.

Programmet for koncerterne kan findes på www.sonningmusik.dk og www.coco.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her