Læsetid: 1 min.

'Detaljerne viser, om du har gjort hjemmearbejdet'

Han er ikke bare jazzmusiker. Thomas Clausen udfolder sig som pianist og komponist fra jazz til klassiske korværker. Som han siger: 'Der er noget interessant i alle musikformer'
Thomas Clausen mener, det er en god idé, at generationerne spiller sammen på kryds og tværs.

Thomas Clausen mener, det er en god idé, at generationerne spiller sammen på kryds og tværs.

Henrik Saxgren

12. juli 2007

Den 57-årige pianist Thomas Clausen er ikke nogen årsunge i dansk jazz. Han var omkring de 20, da han i starten af 1970'erne blev professionel. Siden har han været medlem af en række centrale grupper i dansk jazz, og som pianist er han en af de mest begavede. Kompositorisk har han bredt sig fra melodier og bigband-kompositioner til kor, kammer- og teatermusik. Tungt i rygsækken vejer Bill Evans, europæisk modernisme og brasiliansk musik.

Clausen udsendte for nylig trio-cd'en, Back to Basics, hvor han spiller med to yngre musikere, trommeslageren Karsten Bagge og bassisten Thomas Fonnesbæk.

"Det er nyt at spille med yngre folk. De har en anden energi. Det er en god idé at generationerne spiller sammen. Jeg har ikke tætte forbindelser til den yngre avantgarde, men har bl.a. indspillet med trommeslager Kresten Osgood. Han gør det eneste rigtige. Han spiller med alle på kryds og tværs. Jeg var selv på dengang med synth og rhodes bl.a. i gruppen Entrance i 1970'erne med Palle Mikkelborg. Og jeg spillede faktisk med Copenhagen Art Ensemble i otte år."

Den ekstreme spontanitet

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu