Interview
Læsetid: 2 min.

Det feder først i morgen

Det bedste er at vide, når man drømmer, skriver skuespilleren Dina Al-Erhayem en sen nattetime
Kultur
20. juli 2007
Det bedste er at vide, når man drømmer, skriver skuespilleren Dina Al-Erhayem en sen nattetime

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Min mund og min udadvendthed. Jeg kan bare godt lide andre mennesker. Jeg elsker at samle mennesker omkring mig. Det største kompliment, jeg kan give, er, 'du skal møde min storesøster'.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Jeg elsker at drømme. Bedst er det, når jeg ved, at jeg drømmer, mens det står på - det der kaldes lucide drømme. Så giver jeg den gas: flyver, går gennem mure og gør alt det umulige og forbudte. Men en lille dagdrøm er heller ikke af vejen!

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Mit køleskab, som har været i stykker i over en uge. Hvor bliver min svoger af, som skulle komme og ordne det?

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Skuespilleren Hassan Preisler, der har en kompromisløshed og grundighed i sit arbejde, som inspirerer mig. Forfatteren Ole Grunbaum skriver som en drøm. Hans bog Bar røv i tresserne er et must. Og så er jeg vild med Anisette Koppel - både hendes sang og udstråling.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Sådan i forhold til omverdenen er mine Dates på tv nok det mest kontroversielle. At se forskellige kendte mænd politikere, sportsfolk mm. i en ny ramme, der var mere sårbar og uvant end den sædvanlige, gav mange uforudsigelige reaktioner - som da jeg spurgte Henrik Qvortrup, om han havde tænkt på sex under daten.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når jeg for eksempel skal svare på spørgsmål som 'føler du dig mest dansk eller irakisk?' Det føles reducerende og ligegyldigt at svare på.

- Hvad er din største bedrift?

Da jeg sidste år til præsentationen af kulturkanonen stod foran 1.600 mennesker i operaen og skræmmende mange flere hjemme i stuerne og lavede live-tv uden at have prøvet det før.

- Dine største fejl?

Hvor skal jeg begynde? Jeg er magelig anlagt og lidt for god til at sætte andre i sving. På skuespillerskolen var jeg den eneste, som havde rengøringshjælp på SU. Desuden er jeg upraktisk, vægelsindet og har frygtelig svært ved at komme ud af sengen om morgenen.

- Din drøm om lykken?

Pyha, I hvert fald ikke at skulle til møde med skrappe Jytte fra Arbejdsformidlingen, som en af mine holdkammerater fra Skuespillerskolen lige har stået skoleret hos.

- Din sindsstemning netop nu?

Lige nu er klokken 02:22, Lisa Nilsson synger i baggrunden, og jeg nyder nattestunden. I modsætning til dagtimernes jag og krav om at udnytte hvert sekund - så er natten herlig tidløs.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

At kunne se det bedste i ethvert menneske.

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

Bibelen.

- Din største ulykke?

Det var da et voldsomt spørgsmål. Jeg er blevet blacklistet hos flere venner til at deltage i mit yndlingsspil RISK. I sidste uge også hos min svoger, da jeg kaldte ham en led nar.

- Dit motto?

Det feder først i morgen. Så slip forfængeligheden piger!

Livet på spidsen er Informations poesibog, hvor en ny person hver uge skriver svar på en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her