Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
11. juli 2007

INFORMATION, DEN 11. JULI 1957

Reklamens terror
"Reklamen er livsfarlig" kalder den svenske forfatter Sven Lindqvist sit i Sverige nyligt udkomne, meget omtalte og omdiskuterede "stridsskrift". Sven Lindqvist vil reklamens dæmoniske magt over samfundet og mennesket til livs. Hans konklusion er: Reklamen maa væk ! Forklaringen paa stridsskriftets angreb paa reklamens negative sider giver Sven Lindqvist nemlig selv med, at reklamen ingen positive sider har. Jeg har, siger Sven Lindqvist i sin konklusion, ikke forsøgt at fremføre argumenter for reklamen. Der findes nemlig ingen holdbare argumenter for reklamen, som den er i dag.

INFORMATION, DEN 11. JULI 1982
Ritt Bjerregaard og ejendomsretten

"Jeg tror den private ejendomsret til produktionsmidlerne vil forsvinde, men markedsmekanismen vil bestå," siger den socialdemokratiske gruppeformand, Ritt Bjerregaard til Information. Hun finder i 'krisen' som hun hellere kalder en omstillingsproces, muligheder for en modernisering af "den skandinaviske model" gennem eksperimenter, hvis resultater i konstant økonomisk form kan eksporteres til udlandet og så på den måde stabilisere vor økonomi. Hun peger på nye produktionsformer efter andre kriterier end den rene profitmaksimering og på teknologiudviklingens muligheder for en demokratisering af virksomhedernes styring. Skal disse muligheder udnyttes, finder Bjerregaard lettest det kan ske ved et fortsat samarbejde med SF og de radikale. (...).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her