Note
Læsetid: 1 min.

Kinesisk censur mod udenlandske film

Kultur
1. august 2007

Den kinesiske filmcensur er bekymret over filmen Rush Hour 3, som efter alt at dømme slet ikke får lov til at få premiere i Kina. Det er kampsportseksperten Jackie Chan, som står bag filmen, hvor han spiller sammen med Chris Tucker. Men ud over det umage makkerpar medvirker der også nogle kinesiske gangstere. Og det, mener censorerne, stiller Kina i et dårligt lys og faktisk er direkte anti-kinesisk. De kinesiske censurmyndigheder er i det hele taget meget nidkære med hensyn til at lukke udenlandske film ind i landet. Faktisk får kun 20 af slagsen grønt lys hvert år. Og ofte kun efter at producenterne har været tilbage ved klippebordet og fjerne visse scener.

AP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her