Baggrund
Læsetid: 8 min.

De marginaliseredes tv-avis

Dansk hiphops mere samfundsengagerede udøvere er blevet aktiveret af Muhammed-krisen og højreskredet i dansk politik. Rappere af både dansk og anden etnisk herkomst er allerede begyndt at forfatte tekster om balladen, den ny radikalisering og erfaringer på egne kroppe, og dermed lever musikformen op til sin rolle som talerør for samfundets marginaliserede. Information har talt med rapperne og bringer deres tekster
Kultur
18. marts 2006

The CNN of black America er hiphoppen blevet kaldt af den legendariske rapper Chuck D i slutningen af 80'erne.

Den amerikanske musikgenre var de marginaliseredes talerør i hænderne på denne stærkt politiske fornyer og hans gruppe Public Enemy, og det ser ud til, at den har fået samme rolle herhjemme.

Dansk hiphop giver nemlig i disse dage ordet til indvandrere, der ellers ikke får plads i medierne, medmindre de hælder benzin på debatbål eller Dannebrog. Men også til etniske danskere, hvis moderate synspunkter er blevet tvunget af informationsmotorvejen af kategoriske meningsfræsere.

Rappere af både anden etnisk og dansk herkomst er begyndt at formidle en anden dansk virkelighed og et langt mere nuanceret mylder af meninger om højreskredet og Muhammed-balladen, end man umiddelbart får indtryk af i overskrifter og nyhedsindslag.

Efter en langsom opvågnen synes dansk hiphop at være blevet de marginaliseredes tv-avis. Men det er ikke en tv-avis, der nødvendigvis når nationen i den bedste sendetid.

For selv om alle denne artikels rappere har udgivet plader, så fungerer deres nye numre i flere tilfælde mere som lokale megafoner for folk, der ikke udgives på store selskaber, ikke får videoer i tung rotation på tv, ikke synger den rocksang, som playlisteudvalg kan nynne med på.

»Der er ikke nogen, der vil udgive den her slags musik. Hvis jeg er heldig at komme i nærheden af et studie på et tidspunkt, så indspiller jeg dem og sender dem rundt via internettet til forskellige folk her i Århus og måske København,« siger C.A.K. alias Chadi Abdul-Karim, tidligere medlem af Alzheimer-Klinikken, der også talte den for tiden så populære kollega L.O.C.

Den 27-årige danske rapper af palæstinensisk oprindelse bor i Gjellerup Parken i Århus Vest, hvor rap er et centralt kommunikationsmiddel for mange unge.

»Her forleden dag, så står der en lille dreng i min opgang og siger: 'Hey, er det ikke dig, der er Chadi? Du skal lige prøve at høre det her'. Og så begynder han at rappe. Han er 12 år gammel, og han står og rapper om hverdagsproblemer med udlændingedebatten.« 

Så ude i nærmiljøerne, ude i virkeligheden, om det så er i en opgang i Gjellerup Parken eller til demonstration på Kgs. Nytorv, bliver der ytret.

For skarpt

Zaki Youssef, der har en etnisk dansk mor og en egyptisk far, stod på ladvognen under den flere tusind mand og kvinde stærke demo foran Jyllands-Posten i København søndag den 5. februar i år.

For tre år siden skrev den 26-årige rapper nummeret 'Tragisk', som blev droppet fra antologien Nye Christiania Sange, fordi sponsoren Støt Danmark mente, den var for aggressiv.

Uden at tage decideret afstand fra nummeret mener Zaki i dag, at 'Tragisk' opdelte for skarpt i "dem" og "os". Og han er i gang med en 'Tragisk Part 2':

»Denne gang prøver jeg at skrive en sang om, at der eksisterer en særlig mentalitet hos både nogle muslimer og nogle danskere. En særlig mentalitet, der stiller tingene helt vildt sort og hvidt op og er meget fokuseret på vore forskelle og ikke så meget på vore ligheder. Mens jeg føler, at en intellektuel eller venstreorienteret dansker har mere tilfælles med en intellektuel muslim, end han har med en kolonihave-bajerdrikkende-intolerant dansker.« 

 I den oprindelige 'Tragisk' stod der blandt andet:

»I ved at vi som folk er stolte/Og vores kultur er ikke bygget op omkring vold men/Viden om vores skaber og hvordan man ska fortolke den/Det samme med jeres, men med velfærdsstaten solgte I den/Der er så fucking koldt i vesten/For åndelig død er værre end selve pesten.«

»Jeg er blevet meget mere fokuseret på at undgå at bidrage til den der Clash of Civilizations-bølge, som folk tror på. For jeg tror, det er en virkelig farlig bølge,« siger Zaki i dag.

»Men det er jo meget lettere at komme igennem med klare budskaber. Ligesom Osama bin Laden: Det er jo meget lettere at stille sig op og sige 'jamen, Vesten er jo korrumperet, og de har erklæret krig mod islam. Og vi skal erklære krig mod dem'. Det er jo et totalt klart budskab sammenlignet med en eller anden gennemanalyseret, nuanceret, akademisk sprogbrug.«

Bunder dybere

Også etnisk danske rappere er faret i det polemiske blækhus. Den lyriske ni millimeter Clemens med det borgerlige efternavn Telling har sagt ja til at medvirke på den kommende Protestsange.dk-antologi, hvor yngre musikere fortolker ældre politiske sange.

Han har tidligere rappet mod invasion på nummeret 'Krirak' sammen med SF's Holger K. Nielsen, og denne gang har han spillet bold med Kim Larsens 'Tjikker likker tjau tjau', der blandt andet rummer linjerne »Når bomben falder/Håber jeg det bliver en mandag«.

Truslen kommer bare ikke længere fra bombefly, men fra en efterladt taske på Nørreport Station, så Clemens har ændret det til »Når bomben sprænger« - mens resten af teksten er stort set nyskrevne bredsider fra den 26-årige rapper til begge debattens skyttegrave.

»Det var den amerikanske rapper KRS-One, der opfandt konceptet edutainment, som er en blanding af undervisning og underholdning,« siger Clemens.

»Nu vil jeg ikke kalde mine tekster for undervisning, men jeg synes, det er vigtigt, at musik nogle gange bunder dybere end 'nu er det fredag aften, nu skal jeg ud og have en øl og score en lækker dame'. Jeg synes godt, musik kan påtage sig andre roller end det. Jeg repræsenterer nogle af de unge i den her debat, og det, synes jeg, er essentielt. For jeg føler meget, at den her Muhammed-ting har været en krig mellem de ældre. Det er vores forældregeneration, der er blevet drejet mere til højre, end de har været før. Og det er samtidig også de ældre indvandrere, der er gået amok over Muhammed-tegningerne. Og derfor er det vigtigt at bidrage med sin holdning, hvis man er ung. Og der er rappen et fedt talerør og en sjov måde at blande det følelsesmæssige og det intellektuelle.«

Social indignation

Hiphoppen var ellers festmusik i sit udgangspunkt i 70'ernes The Bronx i New York City. Men meget hurtigt blev den via rap formidler af social indignation, ikke mindst med Grandmaster Flash & The Furious Fives klassiker 'The Message' fra 1981:

»People pissing on the stairs/You know they just don't care/I can't take the smell, I can't take the noise/Got no money to move out, I guess I got no choice.«

Rappen begyndte altså allerede i sine spæde år at fungere som ventil for opsparede frustrationer født af ulighed. Og det gør den også her til lands i 2006:

»Man rapper, fordi man brænder inde med noget, som man har brug for at komme ud med. Ellers så sprænger man i luften,« siger C.A.K.

»Så i stedet for at gå ud og tæske nogen på gaden - ikke at jeg nogensinde kunne finde på at gøre dét - så rapper man bare det hele ud. Spytter det bare ind i mikrofonen, og man har næsten lyst til at kværke den. Og så er man mere afslappet bagefter. Sådan har jeg det i hvert fald, og jeg kender mange andre, der har det sådan.« 

Mo fra ÅVP - Århus Vest Playas - er en af dem: »Hiphop er meget selvbiografisk, så man kommer 100 procent omkring tingene i ens hverdag. Det er klart et talerør,« fortæller rapperen med palæstinensiske rødder, der pt. er i gang med at forfatte en rap specifikt om Muhammed-tegningerne i fællesskab med et par kolleger - og tidligere har harceleret over forskelsbehandling og marginalisering i sine raps.

30-årige Per Uldal alias Per Vers har også sagt ja til Protestsange.dk-invitationen, og han har benyttet lejligheden til at skrive oven på Benny Andersens 'Verdensborger i Danmark'.

»Den handler om, at vi alle har verden i os, både som samfund og som enkeltpersoner, og det er jo en fantastisk kommentar til denne lukkede insisteren på, hvad danskhed er. Fordi det er et meget luftigt begreb, og fordi det er en retorisk finte at dække sig ind under patriotisme,« siger Per Vers, der mener, at politisk og samfundsbevidst hiphop er på fremmarch, vel vidende at den stadig er underrepræsenteret.

»Den hiphop, man ser i fjernsynet, den beskæftiger sig jo nærmest kategorisk ikke med samfundet og med tiden. Men jeg tror da, at der er rigtig mange, der kommer til at kommentere på det her og forholde sig til det. Og jeg tror også, at der er rigtig mange, der har kommentarer, som ikke er klare holdninger. For folk er forvirrede. Der er så mange diskussioner, der er samlet under én paraply. Der er så mange underdiskussioner. Det er jo ikke et for- og imod-spørgsmål. Ligesom man sagde, at 11. september ville genoplive politisk kunst eller reflekterende musik, så er faktum jo, at selvom det ikke revolutionerede folks tekstskrivning, så skete der jo alligevel noget. Der er flere, der bruger mediet til at diskutere ting.«

Hip-hop-mantraet

»Hvorfor skulle vi rende rundt og rappe om ting, der ikke findes,« spørger C.A.K. »Så kunne vi rappe om store biler og en masse tøser. Men det er ikke det, der er vigtigst for os her. Vi vil bare gerne være tilfredse med at bo i Gjellerup Parken, for det er det eneste sted, at folk ikke ser ned på os.« 

Keep it real, lyder hiphop-mantraet, som altså igen og igen glemmes, men for tiden ihukommes af engagerede rappere herhjemme. Og real, det blev det også sidste onsdag for Per Vers og hans faste makker Oliver Ravn alias Ole Omkvæd. Jeg talte med ham lige efter, at de havde optrådt på en skole på Nørrebro.

»De ville gerne sætte fokus på sprog,« fortalte en stadig agiteret Hr. Vers. »Og så var der en lærer, der rejste sig op og med meget høj stemmevolumen sagde: 'Vi har faktisk en skolepolitik, hvor vi prøver at tæmme elevernes sprog, og så kommer I her med jeres fucking møgbelortede sprog og bomber os tilbage til stenalderen'. Det er mine formuleringer. Men han gik i hvert fald ind for censur og mente, at sådan nogen som os skulle censureres helt ned i sokkeholderne. Og han sluttede med at sige: 'I har ikke fortjent at leve'. Det blev vi jo mildest talt chokerede over, og vi var parate til at udvandre. Men gemytterne blev dæmpet, også fordi eleverne syntes, at det var en fuldstændig uacceptabel udmelding. Så han fik mikrofonen igen og blev bedt om at trække ordene tilbage, hvorefter han vendte på en tallerken. Det viste sig så at have været en meget meget hardcore provokation. Det var simpelthen hans måde at tackle skolens diskussioner omkring Muhammed-tegningerne, hvor mange af de muslimske børn ville have dem forbudt ved lov. Det var hans måde at vise, hvad censur er. Et fantastisk retorisk greb. Min puls er stadig oppe. Det var jo action, det var jo demokrati i praksis."«

Og det er det også, når rappere tager bladet fra munden og ytrer sig i dag. Når de sammensætter deres egne debatter for de marginaliserede. De har hermed fået mere ytringsplads. Men deres raptekster taler også deres eget tydelige og multifacetterede sprog.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mere om C.A.K. alias Chadi Abdul Karim, Outlandish og hip hop her:

http://www.uriasposten.net/?p=5885#comments

Ole Falstoft

Aflons
Der stod 4 ud af 10 Kan du ikke regne? Hvad med de 6?

Jonni Hansen

"for det er det eneste sted, at folk ikke ser ned på os"

Det er vist et udslag af deres 4:3 format snævertsynethed. Vil man indtage offerrollen og blive forstærket i sin tro på ens offerrolle så er gjellerup det rette sted at dyrke den "religion". Men hvis de bevægede sig udenfor den verden ville de opdage at det slet ikke forholder sig sådan og at det stort set vil være umuligt at opdrive en dansker der gider at se ned på dem. Den plade har spillet i årevis og den skratter og hakker mere og mere.....

Alfons - ja der adskiller de sig jo vældigt fra andre grupper. Vi ved jo hvor villige velhavere er til at flytte til Lundtoftegade, Mjølnerparken, osv. ;-) Det er et ret almindeligt fænomen helst at ville bo med dem der er som en selv.

@Victor C

multikulti utopisterne kunne jo passende gå foran med et godt eksempel og vælge at slå sig ned i de benævnte områder.

det ville måske gøre hykleriet lidt mindre

Bismarck: Hvilket hykleri? Så vidt jeg kan se, er det ikke netop de venstreorienterede som klynker i denne debat....med mindre Alfons pludselig er kommet på bedre tanker ;-)

Bare lige for en god ordens skyld Otto(verdens mest ensomme palindrom), er vi faktisk nogle stykker der bor i sådanne områder.

Hvor ville det være sagliggørende hvis du gad sætte dig ind i hvad det er du taler om, istedet for bare at spy ud gennem den dyne af frygt du gemmer dig under.

Hvor har jeg dog medlidenhed med dig. Det må være frygteligt at være så skide bange for alt.

@Victor C

hykleriet består i at venstrefløjen forsøger at belære den sagesløse befolkning om at vi alle har et ansvar for at integrationen skal lykkes, som om vi har tvunget dem herop.

men når de selv eller deres afkom der skal løfte dette ansvar, så hersker ansvarsløsheden og man sender sine børn på hvide privatskoler, og overlader ansvaret til de socialt svageststillede danskere som må lide den skæbne, at være tvunget til at bo i indvandretunge områder af økonomiske årsager.

Thor Hansen

Thor Hansen skriver:
"Hvor har jeg dog medlidenhed med dig. Det må være frygteligt at være så skide bange for alt."

"Hvor ville det være sagliggørende hvis du gad sætte dig ind i hvad det er du taler om, istedet for bare at spy ud gennem den dyne af frygt du gemmer dig under."

Thor måske skulle du forholde dig til virkeligheden! Se nedenstående rapport.

http://www.nyidanmark.dk/bibliotek/statistik/aarbog_om_udlaendinge/2004/...

kommentar til tabellen:

"Det fremgår af tabellen, at indvandrere og efterkommere i 2002 havde en højere kriminalitetsrate end de danskere, der bor i samme område. Den eneste undtagelse er i Mjølnerparken, hvor danskere havde en højere kriminalitetsrate end de udenlandske beboere. Disse procenttal skal dog tages med forbehold, da der kun bor ganske få danskere i Mjølnerparken, jf. tabel 4.1. "

Den er god nok! Der er bare så lækkert i en ghetto! Hvorfor er det så dejligt at bo i en ghetto Thor - kan du ikke forklare mig det????? Og nu ikke flere skønmalerier!

Jeg har aldrig påstået at det skulle være specielt skønt at bo i en ghetto. Det jeg siger er at det er idiotisk at påstå at kritikere af DF og deres modbydelige menneskesyn, ikke nødvendigvis bor langt fra områder hvor der bor mange indvandrere.

Men det er jo ganske bekvemt at påstå, når man skal skyde andre i skoene at de ikke forholder sig til virkeligheden.

Men hør så her. Tryk avler modtryk, og det er den virkelighed i med jeres skingre fremmehad nægter at se i øjnene.

Thor Hansen

"Men det er jo ganske bekvemt at påstå, når man skal skyde andre i skoene at de ikke forholder sig til virkeligheden."

Men du forholder dig jo ikke til virkeligheden. Det er jo det der er problemet Thor. Kan du ikke se det?

Du skriver:
"Bare lige for en god ordens skyld Otto(verdens mest ensomme palindrom), er vi faktisk nogle stykker der bor i sådanne områder."

Jeg kan konkludere at du bor i et ghetto område. Er den antagelse korrekt?

Du skriver:
"Men hør så her. Tryk avler modtryk, og det er den virkelighed i med jeres skingre fremmehad nægter at se i øjnene."

Så kom den endelig - din Marxistiske revolutionære tankegang.

"Tryk avler modtryk" siger du. Hvem er det der trykker dem? Har muslimerne ikke lige adgang til uddannelse osv. Det er så typisk. Når man har den "frækhed" at stille spørgsmål ved jeres multikulturelle projekt, så er man DF'er, kører frem med et skingert fremmedhad, er racist, xenofob osv.

Se hvordan det er gået i andre åbne demokratier i Europa. Hvordan er det lige det går i Holland, Sverige, GB og Frankrig?

Ole Falstoft

Benny Finskytte: Er du Carsten Friskyttes alter ego? Du lyder i alt fald som en klon af samme
Er man nu maxistiks revolutionær fordi man ikke er enige med dig?
Prøv at komme videre end til flosklerne.
At indvandrer massiv er blevet diskrimineret på arbejdsmarket i årevis er efterhånden veldokumenteret. Når man som velkvalificeret ansøger oplever at blive afvist igen og igen p.gr.a. 'forkert' navn kan det vel nok give baggrund for en vis bitterhed og følelsen af at 'stå udenfor' ?
Og nej jeg er hverken maxist eller revolutinær

VKO tillod kun 58.569 nye indvandrere, i 2007. De er jo ærkeracister!

http://www.berlingske.dk/article/20080617/danmark/706170043/

Jeg er enig i at der er et problem der skal løses, men den eneste løsningsmodel jeg har hørt fra den borgerlige fløj de seneste 7 år, er racsime fra det yderste højre, repræsenteret ved DF, og starthjælp og andre kæppe i hjulet for folk fra andre dele af verden som hvor regeringen mener den kan integrere befolkningen med.

Der er ikke kommet et eneste reelt løsningsforslag på de integrationsproblemer vi kæmper med i Danmark, men der er kommet en masse polariserende retorik og lovforslag fra regeringens side, fordi de i deres iver efter at bevare taburetterne, giver DF indrømmelser langt ud over det rimelige.

Og når man så ikke kan se at de borgerliges retorik og apartheidpolitik er løsninge, bliver man bare skudt i skoene at man er ude af trir med virkeligheden.
Det er simpelthen for søgt.

Jeg ved ikke hvad der foregår i de forskellige lande du nævner, men jeg kan huske rapportagerne fra de urohærgede franske forstæder, og det jeg så var klassekamp.
Jeg så en underklasse der havde fået nok af chikanen og valgte at svare igen på den værst tænkelige måde.
Det er sgu da ikke et tilfælde at indvandrere fra melleøsten i så stor stil befinder sig på samfundets bund, og jeg tager det ikke for gode varer, når det påstås at sådan er indvandrere bare, og de er en byrde for samfundet, og hvad ved jeg.

Jeg tror de er ganske almindelige mennesker lige som os andre der vil være i fred og have et godt live, og når de bliver placeret på bunden af samfundet reagerer de ligesom alle mulige andre der bliver placeret på bunden af samfundet.

Desværre er den debat bare ikke længere mulig, al den stund at kritik af den siddende regering bliver set som landsforrædderi, og i jeres optik skal belønnes med en enkeltbillet til en af verdens brændpunkter.

@Thor Hansen

"tryk avler modtryk"

må jeg så ikke foreslå at de pakker deres ragelse og finder et land hvor græsset er grønnere.

iøvrigt behøver du ikke komme med din bedrevidenhed til mig. jeg har i flere år siddet i en stor dansk kommunne med disse sager på mit skrivebord dag ud og dag ind

jeg kender alle undskyldninger og alt jammeret, når muslima`erne blev truet med et job, eller når vi ikke automatisk hævede børnebidraget fordi manden pludselig havde fået sig en proformaadresse på et klubværelse sammen med 10 andre fædre.

jeg vil faktisk tillade mig at kalde mig selv ekspert i det multikulturelle samfunds stupiditet.

Ole Falstoft

otto
Hvis sagsbehandling er din indgang til forståelse af indvandrer forstår jeg bedre hvorfor det er så skævvredet og negativt. Der er altså andre typer at indvandrere der ude i virkeligheden end dem du har haft under 'behandling'

@NancyBoy

"VKO tillod kun 58.569 nye indvandrere, i 2007. De er jo ærkeracister"

Og hvad værre er, så er disse få nye indvandrere alle nogen der er kommet hertil for at arbejde eller studere. D.v.s. ingen nye klienter til venstrefløjens sutteklud, velfærdsstaten. Jeg kan godt forstå de er så rasende på Fogh og DF. Hvad ligner det at importere mennesker som ikke vil træde i offer-rollen, og dermed bekræfte venstrefløjen i hvor uretfærdigt og ondt det Danske samfund er.

Jonni Hansen

@Thor

"Det jeg siger er at det er idiotisk at påstå at kritikere af DF og deres modbydelige menneskesyn..."

Du siger modbydeligt menneskesyn og jeg siger at det er den sædvanlige omgang bavl som ryger afsted fra hoften fra folk som bare har den modsatte mening end bl.a. DF. Jeg har virkeligt svært ved at forstå hvorfor det skal være en legal mening at ønske uhæmmet invandring mens den modsatte holdning ikke er legal og derimod kan karakteriseres som modbydelig, hadsk og fremmedfjendsk. Men sålænge du identificerer dig med en ghetto og føler dig hævet op på et højere mentalt niveau som følge heraf ja så kan vi jo tage den med ro - for så er du forudsigelig. Og du har da muligheden for at få 58.569 nye naboer som du kan dele madopskrifter med....

J.H

DF sucks big time, de er et parti af fanatiske wannabees som netop ikke vil debat men deres vilje, de er jo fanatiske muslimofober, at jeg siger det betyder ikke det modsatte, at jeg og dem af samme mening er nogle 'muslimo-lovers', men at vi evt synes at beskidte politiske tricks ikke hører hjemme i et dejligt, liberalt DK, og at der evt findes en rationel løsning på problemer i vores samfund. At DF er VK støtteparti har fået dem til at gi sig selv en medalje, de tror de har monopol på at have en mening, de farer frem på en meget usmagelig vis, skal vi ikke bare have et-partis system med Pia som vores elskede leder?

J.H

DF sucks big time, de er et parti af fanatiske wannabees som netop ikke vil debat men deres vilje, de er jo fanatiske muslimofober, at jeg siger det betyder ikke det modsatte, at jeg og dem af samme mening er nogle 'muslimo-lovers', men at vi evt synes at beskidte politiske tricks ikke hører hjemme i et dejligt, liberalt DK, og at der evt findes en rationel løsning på problemer i vores samfund. At DF er VK støtteparti har fået dem til at gi sig selv en medalje, de tror de har monopol på at have en mening, de farer frem på en meget usmagelig vis, skal vi ikke bare have et-partis system med Pia som vores elskede leder?

jaa, det er jåv
så typiske muslimsk racisme
fra dai pofetgale ådselædertabere.
som sigå, vi erklæret krig mod islam,
ja mod mohamodanern,
såm har belejret
og besudlet vår dansker land
Såh læng I ar hær
vi kan bomb jers land i hale værdæn
såh dæn bliver plasser til jær dær
såh dæn bliver massar plasser til jær dær

Slimspasserjazzrap

Thor Hansen: Det må være frygteligt at være så skide bange for alt.

Ja, er det ikke racismen, udvandringen osv.
I er så skide bange for ?

.

ole falstoft: At indvandrer massiv er blevet diskrimineret på arbejdsmarket i årevis er efterhånden veldokumenteret. Når man som velkvalificeret ansøger oplever at blive afvist igen og igen p.gr.a. 'forkert' navn kan det vel nok give baggrund for en vis bitterhed og følelsen af at 'stå udenfor' ?

Hallo, er der ikke flere indvandrere i danske virksomheder, end der er danskere i indvandrervirksomheder og indvandrerbutikker ?

Hvem diskriminerer hvem ?
Hvem er farveblind eller for dum ?
ole ?

Alle indvandrer med indvandrerbutikker med under f.eks 2% dansk ansættelse i INDVANDRERVIRKSOMHEDENS virkelevetid burde udvises øjeblikkeligt og permanent for racisme og danskerhad.
Hvad ville dét så betyde ?
At 99.992635 % af alle indvandrebutikker øjeblikkelig lukkede og indehaverne øjeblikkelig måtte forlade Danmark for bestandigt.

Frem den RETFÆRDIGE UDVIKLING 'ANTIRACISTER' !

Løsning på integrationsproblemer er påtvunget udvandring !

Ole Falstoft

Bagejomfru:
Jeg tror jeg vil undlade at kommentere hvem der er dum her. Dine udgydelser taler for sig selv. Eller prøver du at være morsom?

Whatchu prey for…cuz you ain’t livin,
You tellem what’s true, but they aint givin’ a,
fuck about you like, crusade emperors,
but you play secular,
Intelligent minds against two-face hecklers,
And everythin’ you say n do, they gotchu on tape-now,
Police state, getcho clubs and chains out,
Blue collar workers, sellin’ labour for food,
They say it’s freedom of choice, so you can wake up and choose,
They say it’s freedom of speech, on the radio news, but
Debatin ya views just,
Enables the few with one day in your shoes,
Or a sketch of the footprint,
They don’t give a fuck what message the hood brings,
And I don’t think you do,
Compassion got limits, for the things you new to,
so privileged people, can live like they use to
impoverished people, turn to levels they stoop to,

And if this is free speech, I got the right to preach,
Ya all like hookers in the street, chargin’ three dollars each,
Cuz you see I aint religious, but I smell the contradictions,
You’re conceited prejudice is even bleak from comprehension,
Take a seat, stop n listen, Take a flyer, join the mission
And everybody got the right to, fight the inhibition,
When they tighten your condition,
When the bloodlust is unjust, you don’t trust the system,
Or conform and listen, to any stillborn tradition,
And we still gon’ exist in a world of inequality,
A world of pirates, emperors and tyrants,
We take on the assignment, turn cause into violence,
Turn talks into silence, turn the hawks into doves,
And make thugs outta pilots,
imprinted in the iris of the worlds freedom fighters
Motherfucker keep it real, we gon claim the earth back,
When the shit goes down, don’t claim u aint heard that,

skrevet af....mig :)