Læsetid: 2 min.

Nye guides, MP3-tour og knækkede mønstre

Sommeren vender op og ned på meget, der er teater ude i gaderne, informationer ind i det cyklende øre og mærkelige huse på Louisiana
Kultur
23. juli 2007

Vi starter på Gammel Dok. Hos DAC - Dansk Arkitektur Center.

Her er rummene fyldt med billeder og tekster om nye huse og byområder i København (til 21. okt.).

Og hvis man vil være turist i sin egen by, kan man låne elektronisk udstyr til en pod-walk eller -cykeltur og se/høre forandringerne i Havnen, Ørestaden, på Nørrebro, Frederiksberg eller med Metroen.

Både Jokum Rohde og Klaus Bondam er med på en øre-kigger inkl. abstrakt muzak, så underholdningen fejler ikke noget.

To af lydturene er på engelsk, fire på dansk, og hvis man er den type, der hellere vil bruge øjnene end ørene, er der et glimrende bykort at tage med og orientere sig efter. Og så er der i øvrigt også rigtige guidede ture sommeren igennem.

www.dac.dk

Top 50 i Århus. Lillebitte tyk guide med minikort og indplottede seværdigheder i den arkitektoniske ende. Olaf Lind har redigeret, og der er både fotos og tegninger i det lille format. (Arkitektens Forlag).

Når man bladrer, griber man sig i at ærgre sig over, at man allerede har set det meste, men det har man jo ikke, hvis man er førstegangsturist eller ikke har fulgt med i det nyeste - måske set AROS, men ikke nødvendigvis CCI Europe, Nobelparken, eller Vandkunstens Økohus.

Nå, så der var alligevel anledning til en Århus-tur, inden man fik set sig om...

www.arkfo.dk

I København kører Metropolis 2007 fra 27. juli til 16. september.

Og hvad er så det? Det er det gamle Københavns Internationale Teater, KIT, som spiller ud med et 10 års program om en ny form for gadeteater, der angiveligt inddrager bymæssig mangfoldighed.

Bare titlen på arrangementet må formentlig få Borgmester Bondams hår til at rejse sig. Spørgsmålet er så, om workshops og networks lever op til ens egne metropole forestillinger.

Enrique Vargas Invisible Cities Lab, Riskorns-installationer, Signas Circle Camp, Kvinder og Hjemløsteater, lysinstallationer, gamle bylyde, børneby, Ballet Le Cobusier, luftlabyrint i Rødovre og Graeme Millers geometriske kortlægning af hovedstaden.

www.cph.metropolis.dk

Og med udgangspunkt i det geometriske kan der være god grund til at besøge Louisianas udstilling i en serie om Arkitekturens Grænser.

Det er konstruktøren Cecil Balmond, der får det første ord i rækken, med idéer, koncepter, fraktaler og skæve bygningsprojekter.

Han har arbejdet grænseoverskridende sammen med Rem Koolhaas, Enrico Miralles, James Sterling, Daniel Libeskind og Alvaro Siza.

Om den matematiske baggrund for sine overraskende konstruktive løsninger siger Balmond i Louisiana Magasin, at meget kan få én til at gå i mystisk baglås på grund af mangelfuld matematikundervisning. Men:

"Uden at være ude i noget didaktisk ærinde vil jeg gerne være med til hæve mystikken og pege på skønheden (til 21. oktober)."

www.louisiana.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her