Læsetid: 1 min.

'En Soap' kåret til bedste film

Både skuespilleren Stine Fischer Christensen og hendes instruktør-søster Pernille Fischer Christensen vandt en Bodil-pris
Kultur
26. februar 2007

To talentfulde søstre i dansk film kunne i går lykønske hinanden med filmmedarbejdernes Bodil-pris.

Stine Fischer Christensen, der fik prisen for sin præstation som den følsomme datter i Susanne Biers Oscarnominerede Efter brylluppet, var ganske vist i Hollywood i diverse anledninger. Men hendes instruktør-søster Pernille Fischer Christensen modtog sin pris hjemme i Danmark for sin debutspillefilm En Soap om forholdet mellem en rodløs ung kvinde og en transvestit.

Det blev til endnu en triumf for En Soap, da også filmens kvindelige hovedrolleindehaver, Trine Dyrholm, udråbtes som vinder. Det er den fjerde Bodil-statuette Trine Dyrholm kan stille op på hylden - hun har tidligere vundet prisen for præstationer i Springflod, Forbrydelser og Fluerne på væggen.

Hæder til Nicolas Bro

Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle gik til Nicolas Bro for hans på flere måder grænseoverskidende indsats i Christoffer Boes formelt eksperimenterende Offscreen. Her optræder Bro som en fiktiv udgave af sig selv, der går i total opløsning. Bro fik også Bodilpris sidste år, da han præmieredes for en birolle i Voksne mennesker.

Aftenen bød yderligere på en populær birolle-pris til veteranen Bent Mejding, der vandt sin første Bodil for sit ubarmhjertige portræt af en brutal skoleleder i Niels Arden Oplevs Drømmen.

Derudover præmieredes instruktøren Anders Østergård for bedste dokumentarfilm - det poetisk beåndede rockgruppe-portræt Gasolin. Og fotografen Jørgen Johansson, kendt for film som Italiensk for begyndere, Nordkraft og Prag, modtog en særlig fotograf-Bodil. Bedste amerikanske film blev Babel, bedste ikke-amerikanske De andres liv. Endelig var der en Æres-Bodil til skuespillerinden Helle Virkner for en indsats, der rækker helt tilbage til dansk films store modningsperiode i 1940'erne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her