Læsetid: 1 min.

'Vi vil være bedre end Mozart'

Coldplay er ikke et band, der lægger skjul på egne evner. Bandet vil være det største og bedste i verden - og forsanger Chris Martin og co føler, at de er godt på vej
Kultur
6. juni 2005

Med singlen "Speed of Sound" fra det kommende album X&Y er Coldplay blevet det første engelske band siden The Beatles, der sender en single direkte i top 10 på den amerikanske hitliste. I 1968 skete det for Beatles' "Hey Jude", der røg ind som nummer 10, mens Coldplay med den nye single er røget direkte ind som nummer otte.

Chris Martin, Coldplays 28-årige sanger og keyboardspiller, har da heller aldrig følt sig for genert til at udbrede, at han befinder sig i "verdens største band," som har potentialet til at overgå både The Beatles og U2 - der tidligere har udråbt sig selv til verdens største band.

"Vi vil gerne kunne holde vores hoveder højt i samme rum som McCartney og Bono," siger Chris Martin i det seneste nummer af Newsweek.

"Vi prøver at nå til det allerhøjeste niveau. Vi vil være bedre end Mozart. Det betyder ikke, at det er der, vi er, men det er det, vi går efter," fortsætter Chris Martin.

Coldplay, som foruden Chris Martin består af guitarist Jon Buckland, trommeslager Will Champion og bassist Guy Berryman debuterede i 2000 med det anmelderroste album Parachutes, som indbragte gruppen en række priser - blandt andet i kraft af gennembrudshittet "Yellow". Herefter fulgte i 2002 albummet A Rush of Blood to the Head, som har været med til at konsolidere både Coldplays placering på hitlisterne og dets status overalt i verden.

I Hyde Park i London den 2. juli får Chris Martin og resten af Coldplay mulighed for at måle sig med både Paul McCartney og U2, når Bob Geldof forsøger sig med en gentagelse af verdens hidtil største støttekoncert, denne gang med navnet Live 8.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her