Læsetid: 1 min.

FOLK

Fra bagsiden i dagens Information
Kultur
10. august 2007

Stephen Hawking

At bygge tidsmaskiner, der lader os rejse i tiden er uladsiggørligt. Fysikkens love udelukker det, skal man tro vor tids fremmeste udgrunder af verdensgåder.

Amos Ori

Men nu anfægter en israelsk fysikprofessor synspunktet. 'Tidsmaskiner ER mulige - i teorien'. Man skal blot 'bøje rumtiden i en løkke' - så vil man kunne rejse længere tilbage i tid for hver omgang, lyder forklaringen, fremsat i det seriøse organ, Physical Review

Kære lille mormor

Men empirien taler imod, for hvor bliver alle de rejsende fra den uendelige fremtid af? Læg hertil paradokset, at tidsrejser undergraver den irreversible kausalitet: Hvis en mand rejser tilbage til fortiden og myrder sin mormor, så hindrer han dermed sin egen fødsel.

Richard Ragnvald

At myrde mormor for eksperimentets skyld, det kunne han aldrig gøre, det evige barnebarn (60 år i dag) og Danmarks mormorbesynger over alle. Skidt for karrieren var det, da mormor en dag blev til Pia: 'Jeg har tabt millioner på det', erkender dansktopsangeren.

Amy Winehouse

Sangertilværelsen er et rakkerliv, men med hendes efternavn kan det da kun gå galt! Den britiske sangerinde aflyser aftenens koncert på Skanderborg Festival, da hun er blevet utilpas. Winehouse er kendt for sit ekstraordinære forbrug af alkohol og stoffer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her