Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
9. august 2007

Information 9. august 1957
Rock'n'roll i Kreml
Under ungdomsfestivalen i Moskva har der i Kreml været holdt et bal, som maa have faaet afdøde Stalin til at rotere i sin glaskiste og mausoleets marmorvægge til at ryste. Der er blevet spillet Rock'n'roll i Kreml! Amerikanske studenter-jazzorkestres inciterende rytmer har lydt i den kommunistiske højborg, og til swingmelodierne dansede unge mænd med eksistentialistskæg en ekvilibristisk jitterbug med unge piger med hestehale, røde negle og jeans. I ballet deltog 15.000 unge fra 172 lande.

Information 9. august 1982
Forbud mod bly i benzin?
Der er gode sundhedsmæssige argumenter for en begrænsning af blytilsætningen til benzin og i øvrigt nedbringe blybelastningen fra andre kilder mest muligt, siger miljøminister Erik Holst i et svar til det socialdemokratiske folketingsmdlem Mogens Camre. Camre har efterlyst et initiativ til, at der nationalt og internationalt tages skridt til at begrænse blyforureningen først og fremmest fra benzin.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her