Læsetid: 1 min.

Krig i gamle dage

3. august 2007

Krig i gamle dage var også en beskidt affære. Det kan man se ved selvsyn i morgen lørdag, når Lejre Forsøgscenter i et storslået rollespil med heste, lazaret og 85 deltagere gennemspiller en formindsket udgave af The Battle of Shiloh fra den amerikanske borgerkrig, hvor nordstatssoldaterne gik i kamp mod Sydstaterne for at vinde kontrollen over togtrafikken i et strategisk vigtigt område. Lejre Forsøgscenter har kopieret alt fra uniformer til feltrationer fra slaget, der fandt sted den 6-7. april i 1862. For små 100 kroner er det muligt at følge slagets gang, dufte til menuen af majs, flæsk og beskøjter, og kikke ind i feltlægens lazaret, der byder på et drama af den tids kirurgiske instrumenter og amputerede plastik-lemmer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu