Læsetid: 1 min.

Langelandsfestivalens underskuds-føljeton

9. august 2007

Langeland Kommunes økonomiudvalg har indgået et forlig på 330.000 kroner som Langeland Festivalens tidligere ejer skyldte. Men det er tidligere byrådspolitiker i Rudkøbing Arno Kruse fra Mors ikke tilfreds med. Han har derfor bragt sagen til Syddanmarks Statsforvaltning, så Langeland Kommune kan få hele konkursboets gæld på 575.000 kroner dækket Langelands Borgmester, Knud Gether, er dog tilfreds med forliget, for som han siger til Fyens Stiftstidende: "Hellere sige ja til de 330.000 end risikere slet ikke at få nogen." Den nye ejer, Allan K. Pedersen, forventer at dette års festival ender med et underskud på to millioner kroner.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Til redaktionen.

Vedr.: Langelansfestivalens underskuds-føljeton (9. august 2007).

Til redaktionens orientering skal jeg oplyse, at Troels Hersom ejer mere end 20 forskellige selskaber, hvoraf Langelandsfestivalen ApS og Langelandsfestivalen K/S er to af dem.

Rudkøbing kommune (nu Langeland kommune) indgik i 2004 en aftale med Langelandsfestivalen K/S om vilkårene for leje af et areal på knap 30 hektar til brug for afholdelsen af Langelandsfestivalen.

Efter afholdelsen af Langelandsfetivalen i 2006 blev Langelandsfestivalen ApS erklæret konkurs.

Ved en fejltagelse fremsendte Rudkøbing kommune (nu Langeland kommune) regningen for årets festival til Langelandsfestivalen ApS, og efterfølgende anmeldte Langeland kommune fordringen over for konkursboet.

På baggrund heraf meddelte jeg Langeland kommune, at kravet var fremsendt til forkert adresse, idet rette skyldner i henhold til den af byrådet i 2004 godkendte aftale var Langelandsfestivalen K/S.

Langeland kommune har efterfølgende fremsendt regningen til Langelandsfestivalen K/S, som imidlertid ikke havde til sinds at betale det fulde beløb.

Efterfølgende er der indgået en aftale mellem Langeland kommune og Langelandsfestivalen K/S om betaling af ca. 60 procent af det skyldige beløb.

Langeland kommunes begrundelse for at acceptere betaling af et mindre beløb er oplyst at være, at betalingen af 60 procent svarede til, hvad de andre kreditorer havde modtaget.

Det forholder sig imidlertid således, at Langelandsfestivalen K/S hverken har indgivet anmodning om betalingsstandsning eller er erklæret konkurs, hvorfor der utvivlsomt er tale om en akkordordning, som ikke er omfattet af konkurslovens bestemmelser.

Det må på den baggrund anses for utvivlsomt, at Langeland kommune derfor uretmæssigt har begunstiget Troels Hersoms selskab Langelandsfestivalen K/S, idet samme Troels Hersom over for blandt andet Fyens Stifttidende har tilkendegivet, at han langt fra er på falittens rand.

Denne udtalelse er fremsat i forbindelse med Troels Hersoms planer om at opføre boliger for ca. 700.000.000 kr. i udkanten af Rudkøbing.

Eftersom jeg er af den opfattelse, at kommunens embedsmænd er blevet bundet en utroværdig forklaring på ærmet, har jeg bedt om aktindsigt, hvilket fuldt og helt er blevet afvist med den begrundelse, at dette kunne skade Langelandsfestivalen K/S økonomisk.

Det er jo ikke usandsynligt, idet formålet med min henvendelse netop var at få Langelandsfestivalen K/S til at betale, hvad de skyldte.

Med venlig hilsen

Arno Kruse
tidl. byrådsmedlem

Jeg forstår ikke hvorfor der ikke er 100% åbenhed om LF's økonomi og aftaler. Når det ikke er tilfældet, bliver mistanken til at der stikker noget under stolen uværgelig forstærket. Ganske uklædeligt for alle parter.
Claus Pedersen.

Og hvilket af selskaberne har lejet strandvejsvillaen i Skodsborg, som Troels Hersom beboer? ? ? Med de erfaringer, jeg har, er det værd at undersøge MEGET nærmere!!!