Læsetid: 2 min.

Fare for hvidvinsforgiftning

Det er det samme hvert år. Kunstscenen byder indenfor til den store kunstsæson. Information forsøger sig med en hvidvinsplan for efterårets udstillinger
Kultur
10. september 2007

Man fortvivles og glædes skiftevis for hver pressemeddelelse, der kommer ind ad døren. Glædes, fordi der er masser af god kunst på bedding rundt om i det ganske land, men fortvivles, fordi det er umuligt at nå hele vejen rundt. I år er det særligt markant, og det siger måske lidt om den succes, kunstscenen oplever lige nu.

Hvis det skræmmer dig, kære læser, skal du måske overveje at vende Danmark ryggen og tage til Mallorca og se Art Cologne - Palma de Mallorca (19.-23. sep.), hvor kunstmesse kan kombineres med charter.

Her vil Information dog gøre et forsøg på at guide de eventuelle vovehalse, der bare ikke kan få kunst nok, igennem kaoset herhjemme. Det kræver god smag for hvidvin.

Tour de vin blanc

Den just afsluttede kunstweekend bød på store åbninger. Af dem må fremhæves Tal R på Louisiana. På den anden side af sundet bød Malmö Konsthall på britten David Shrigleys fantasifulde tuschstreger. I den kommende weekend, bør enten ARKEN, Mad Love - Ung kunst i danske privatsamlinger, eller Nordjyllands Kunstmuseum, Match Race, besøges, hvoraf den sidste på ny vis udfordrer museets samling med nye matchende samtidskunstnere.

Hvis man er til skulpturelle arbejder, bør man besøge Vejen Kunstmuseum, hvor den nylige legatvinder Tine Hecht-Pedersen præsenteres med en stor retrospektiv udstilling.

Hvis man er på udkig efter nye investeringsmuligheder inden for den unge kunst, åbner samtlige Valby-gallerier med nye udstillinger den 13. september.

I den følgende weekend, den 21-23. sep., skal pengepungen findes frem, og nåede man ikke forbi gallerierne, kan man ordne samtlige profilerede nordiske gallerier på én weekend og samtidig få et aktuelt view ud over den danske kunstscene i Forum til Art Copenhagen-kunstmessen.

Det glæder jeg mig til

Hvis messer med mange mennesker og mange penge er noget, der vækker rystelser i vinglasset, bør man tage til Kunsthallen Brandts og se Comix (den 22. sep.), hvor 28 af de mest profilerede samtidskunstnere med et nært forhold til tegneseriegenren præsenteres.

Resten af sæsonen tæller store udstillinger i hele landet, som man virkelig kan se frem til: Lucian Freud på Louisiana (28. sep.), Den unikke maler Ian McKeever på Kunsthallen Brandts (29. sep.), Verden som landskab. Nordisk landskabsmaleri 1840-1910 på Statens Museum for Kunst (6. okt.), futuristiske Mariko Mori på ARoS (13. okt.), den medieteoretiske In The Poem About Love You Don't Write The Word Love på Overgaden (10. nov. i forbindelse med CPH: DOX), og så den 17. december fylder Ingvar Cronhammar 60 år, hvilket markeres i løbet af efteråret på 10 de danske museer. Så får man forhåbentlig også prøvet nogle forskellige vine.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her