Læsetid: 1 min.

Fire anholdt for guldhorn-røveri

20. september 2007

Ifølge vicepolitiinspektør Peter Thaysen blev en 25-årig mand og to kvinder på hhv. 19 og 46 år anholdt tirsdag aften i Hovedgård ved Horsens. Det var der, man fandt rekontruktion af guldhornene samt den 9.000 år gamle ravbjørn. En time senere blev en 22-årig mand anholdt i Århus. Guldhalsringen fra år 400-500 fik man i går ifølge et telefonisk tip om ligger i en grøft ved Århus. Politiet var på pressemødet i går stadig meget tavs om stort set alle detaljer i sagen. Således ville det ikke sige noget om, hvorvidt de anholdte var kendt af politiet i forvejen, eller om hvordan de stjålne genstande blev opbevaret. Kulturministeriets sikringsudvalg skal drøfte, om tyveriet af kopierne af guldhornene betyder, at sikkerhedsprocedurerne på de danske museer skal strammes, oplyste kulturminister Brian Mikkelsen (K) i går.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu