Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
27. september 2007

Information 27. September 1982
CD: Kæft, trit og retning i skolen

"Den overdrevne medbestemmelsesret fra børnehaveklasse til universitetet, der indtil nu kun har medført krævementalitet, utilfredshed og en udbredt niveausænkning må af samfundsmæssige grunde bringes til ophør," mener Centrum-Demokraternes formand Erhard Jakobsen. Og på en CD-konference om skolens holdnings- og disciplinkrise på Christiansborg lørdag kom midlerne også frem: "De urolige elever skal kunne smides ud af folkeskolen," mener Bente Juncker. Centrum-Demokraternes nye uddannelsespolitiske ordfører: "Vi skal ikke gennemføre spanskrøret, men lærerne må ikke stå magtesløse over for vold og terror."

Information 27. September 1957
’Kold krig’ saa længe vi lever
»Vi vil faa en kold krig, lige saa længe vi lever,« sagde NATOs tidligere øverstkommanderende i Europa, general Alfred M. Gruenther, i gaar paa en pressekonference for amerikansk Røde Kors. »Selv om vi forhindrer en Tredje Verdenskrig, er det ikke ensbetydende med fred,« sagde Gruenther. »Vi vil faa en kold krig, lige saa længe, vi alle lever. Vi maa ruste os med taalmodighed og visdom. Vi maa altid huske, at vi amerikanere er den frie verdens ledere.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her