Læsetid: 1 min.

Grauballemanden kræves hjem

27. september 2007

Silkeborg Museum vil gerne have det berømte moselig Grauballemanden hjem til et kommende forskningscenter for mosefolket. Tre gange inden for en måned har Silkeborgs kulturudvalgsformand Jørn Rye Rasmussen (SF) krævet Grauballemanden "hjem til Silkeborg". Moseliget er i dag udstillet på Moesgaard ved Århus. Silkeborg Museum, hvis bestyrelse Jørn Rye også er medlem af, barsler med de samme tanker. Men museumsinspektør Pauline Asingh fra Moesgaard siger klart nej: "Grauballemanden er århusianer nu, og det har han været, siden han blev fundet i 1952. Det var også her, han blev konserveret, og her han har det godt. Og så sent som i 2002 skaffede vi ham nye omgivelser på Moesgaard. Så jeg kan ikke forestille mig, at det står til at ændre," siger hun til Midtjyllands Avis.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg synes altså at grauballemanden skal hjem til Grauballe! Der bor jeg, og jeg ville elske hvis han istedet kunne udstilles i min baghave, eller noget i den stil? - altså, hvorfor ikke? :D:D
Seeees peopz!d; <3