Note
Læsetid: 1 min.

'Kunsten at græde i kor'dansk Oscar-kandidat

Kultur
19. september 2007

Kunsten at græde i kor bliver Danmarks deltager i kapløbet om en Oscar-nominering i 2008. En komité med repræsentanter for filmbranchen og Det Danske Filminstitut (DFI) var enige om at pege på instruktøren Peter Schønau Fogs debutfilm, da den i går skulle træffe valget blandt det seneste års nye spillefilm. Kunsten at græde i kor havde biografpremiere i slutningen af april og har siden solgt knap 230.000 billetter herhjemme. Den fik verdenspremiere på sidste års festival i den canadiske by Toronto og har siden vundet 13 priser på internationale festivaler. Filmen kandiderer også til en nominering for årets bedste europæiske film, og den blev mandag indstillet til Nordisk Råds Filmpris. Den danske Oscar-kandidat er en filmatisering af Erling Jepsens roman af samme navn, og den barske fortælling om svigt og misbrug i familien har Jesper Asholt i den altdominerende hovedrolle. Oscar-nomineringerne offentliggøres den 22. januar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her