Interview
Læsetid: 2 min.

Motto: Husk at du skal dø

Jeg har begået masser af fejl, som jeg ikke er stolt af, skriver politiker, indvandrer-konsulent og forfatter Manu Sareen, der netop har fået udgivet en ny kritikerrost børnebog om Iqbal Farooq, 'Iqbal Farooq og kronjuvelerne'
Jeg har begået masser af fejl, som jeg ikke er stolt af, skriver politiker, indvandrer-konsulent og forfatter Manu Sareen, der netop har fået udgivet en ny kritikerrost børnebog om Iqbal Farooq, 'Iqbal Farooq og kronjuvelerne'
Kultur
7. september 2007

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Der er den udadvendte 'officielle Manu' og den melankolske 'private Manu'.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Det er uden tvivl at være sammen med mine tre børn og min søde kone Anya og så at spille fodbold på en nyslået fodboldbane på en varm sommerdag på Kløvermarken.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Jeg ville dø uden mobiltelefon og computer.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Mozart med sin guddommelige musik, Ghandi, som besejrede briterne uden at løsne ét skud, og alle de kvinder og børn, som oplever og overlever krig og elendighed rundt omkring i verden.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Det var, da jeg valgte at blive socialpædagog. Det er ikke så kontroversielt i Danmark, men i Indien, hvor jeg er født, er der ikke helt den samme forståelse.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når jeg er på tv og skal forklare mig på 12 sek.

- Hvad er din største bedrift?

Det er, at jeg har skrevet fire bøger, som alle er blevet modtaget positivt.

- Dine største fejl?

Jeg har begået masser af fejl, som jeg ikke er stolt af. F.eks. da jeg i min ungdom blev kæreste med min kærestes søster. Det var sgu ikke smart.

- Din drøm om lykken?

Lykken er at være sammen med min familie og så er det ligegyldigt, om vi er ude og plukke æbler, på ferie eller noget helt tredje, bare vi er sammen.

- Din sindsstemning netop nu?

Den er ikke sund. Jeg sidder bare og venter på folketingsvalget og har sådan brug for en afklaring på, om jeg kommer ind eller ej. Det er vildt stressende, især for min makker Klaus Bondam. Jeg tror, at jeg er kommet til at snerre lidt mere ad ham, end det ligner mig.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Loyalitet og troværdighed.

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

Det er et foto, som jeg har set de gange, jeg har været nede og besøge Auschwitz. Det er en lille jødisk dreng, som står med hænderne over hovedet omgivet af soldater på perronen. Fortvivlelsen i hans blik tænker jeg altid på, når det bliver for hårdt i politik, for så ved jeg, at jeg skal blive.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Jeg har været forskånet for ulykker og store tragedier i mit liv, men den største ulykke må være, at overleve sine børn. Det må bare ikke ske.

- Dit motto?

'Memento mori' - Husk at du skal dø.

paradoks@inforamtion.dk

Livet på spidsen er Informations poesibog, hvor en ny person hver uge skriver svar på en række faste spørgsmål

Serie

Livet på spidsen

Livet på spidsen er Informations poesibog, hvor vi hver uge beder forskellige danskere om at svare på en række spørgsmål.

Seneste artikler

 • Jacob Ludvigsen: Hellere rig og rask end syg og fattig

  16. november 2007
  Jacob Ludvigsen ser det som sin største ulykke, at illusionen om evigt liv er bristet. Nu gælder det bare om at udskyde det endeløse mørke længst muligt, skriver forfatteren og journalisten, der netop har udgivet 'Vores ugeblade' i serien om Danskernes Egen Historie
 • ... og så har jeg chefnykker

  9. november 2007
  I denne sørgelige verden burde man give en medalje til klovnene – dem der kan få os til at grine, skriver den engelske forfatter Susan Moody, der netop har fået sin roman ’Skæbnesommer’ udgivet på dansk￿
 • Søvnløshed ville være en ulykke

  2. november 2007
  Jeg håber, lykken vil blive ved med at dukke op i små uforudsigelige glimt, skriver Birgitte Possing, der netop har udsendt portrætbogen 'Uden omsvøb' om politikeren og feministen Bodil Koch
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her