Note
Læsetid: 1 min.

Rockstjerner dør før andre

Kultur
5. september 2007

Hvad alle har vidst, siden Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison og Kurt Cobain døde som 27-årige, er nu påvist: Det er farligt at være rockstjerne. Det viser forskning fra Liverpool John Moores University.
Forskerne har set på mere end 1.000 hovedsageligt engelske og amerikanske artister fra Eminem til Elvis. Konklussionen er, at det er to til tre gange mere sandsynligt, at de vil dø tidligere end gennemsnitsbefolkningen. I perioden 1956 til 2005 var der 100 dødsfald blandt de 1.064 musikere inkluderet i undersøgelsen, og mere end en fjerdedel af de dødsfald kunne kobles til alkohol- eller narkotikamisbrug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her