Note
Læsetid: 1 min.

Bookerprisen til irske Enright

Kultur
18. oktober 2007

En af verdens mest prestige-fyldte litteraturpriser, Bookerprisen, er i år gået til den irske forfatter Anne Enright for familiesagaen The Gathering. Den dystre historie foregår i den irske hovedstad Dublin, hvor En-right selv kommer fra. Det er en historie om de ni over-levende børn i Hegarty-klanen, der samles i forbindelse med deres lunefulde, drikfældige brors død og afslører en mørk hemmelighed fra hans barndom. Juryen siger, at The Gathering er meget kraftfuld, ubehagelig og til tider vred. Og at det er et uforfærdet blik på en sørgende familie i et råt og slående sprog. Enright selv har beskrevet romanen som alt andet end lystig og kalder den 'et intellektuelt sidestykke til en tåreperser fra Hollywood'. Med prisen følger 50.000 pund eller 535.000 kr. Bookerprisen er blevet uddelt siden 1969. mbo

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her